USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польські фермери погрожують заблокувати пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ

7 Квітня 2023 17:56
Польські фермери, які незадоволені значним ростом експорту зерна з України, заявили, що вони заблокують пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ на кілька днів.

Про це інформує RMF24.

Видання повідомляє, що організатори хочуть заблокувати пункт пропуску на три дні, починаючи з 12 квітня. Причиною невдоволення фермерів став значний ріст експорту українського зерна, що призвело до значного падіння закупівельних цін.

Президент фермерської організації Kołki Rolnicze Владислав Серафін заявив, що фермери очікують від польского керівництва виконання їхніх вимог, а не приїзду міністра на кордон для розмови.

При цьому протестувальники у польскому місті Щецин заявили, що вони будуть посилювати свої страйки наступного тижня, якщо не будуть виконані їхні вимоги.

Міністри сільського господарства Польщі та України Роберт Телус і Микола Сольський зустрілися в п’ятницю, 7 квітня, на прикордонному переході в Дорогуську, щоб обговорити проблему українського зерна, яке залишається на складах в Польщі.

Основними висновками зустрічі стало те, що імпорт пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику з України до Польщі буде тимчасово призупинено. Микола Сольський оголосив, що Україна утримається від експорту до нового сезону.

Міністри також домовилися, що транзит зерна через Польщу відбуватиметься у звичайному режимі, але кожен транспорт буде ретельно контролюватися і відстежуватися, «щоб жодне зерно не залишилося в Польщі».

Попри це, польські фермери не відступають від планів блокування прикордонного переходу «Дорогуськ-Ягодин».

«Нічого не змінюється», – заявив Владислав Серафін, президент фермерської організації Kółki Rolnicze.

Згідно з його заявою, у вівторок, 11 квітня, протестуючі фермери зберуться в Хелмі Люблінського воєводства, щоб з 10:00 середи, 12 квітня, заблокувати польсько-український прикордонний перехід в Дорогуську на три дні.

«Ми не відступимо ні в Щецині, ні у Варшаві, ні в будь-якому іншому регіоні, якщо уряд не подасть конкретні документи, постанови до 15-го числа (квітня – ред.). Політичні інтриги і комунікація нас не цікавлять. Ми будемо організовувати акції протесту і блокади в кожному воєводському місті», – заявив Серафін.

Раніше повідомлялося, що міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик подав у відставку через кризу, спричинену напливом українського зерна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
юрій миколайович Показати IP 9 Квітня 2023 17:59
Поляки хитрі їм треба одне щоб дурний українець приїхав і хуя....в не піднімаючи гриву по 12 -14 годин .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus