USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польські фермери заблокували рух вантажівок у ПП «Дорогуськ – Ягодин» в обох напрямках: не пропускають навіть гуманітарні вантажі

18 Лютого 2024 21:06
У пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

Про це в неділю, 18 лютого, повідомили в Державній митній службі України.

«На автомобільному напрямку сполучення з 9:00 за київським часом рух вантажівок в обидві сторони повністю заблоковано польськими фермерами, які проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту. Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз», – зазначають митники.

Читати ще: Українські перевізники протестуватимуть до повного припинення свавілля з боку поляків. Яка ситуація на «Ягодині»

Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг.

Анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту станом на цю пору жодним каналом комунікацій, у тому числі даними з відкритих публічних джерел – не підтверджується.

З 15:30 по 17:30 на залізничній станції «Дорогуськ» протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила. Зараз рух поїздів відбувається у штатному режимі.

9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

Читати ще: Українські перевізники скаржаться на польську компанію, вантажівки якої проїжджають кордон поза чергою

10 лютого протестувальники відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Медика – Шегині», який блокували всього один день. У ДПСУ повідомили, що наразі це єдиний з раніше заблокованих КПП, через який можна здійснювати проїзд на вантажівках.

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину польсько-українського кордону «Ягодин – Дорогуськ», де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нет Показати IP 18 Лютого 2024 21:25
Це наші міжнародні партнери!
123 Показати IP 18 Лютого 2024 21:40
то вже вам не шуточки
Клава Показати IP 19 Лютого 2024 02:27
темна бидлувата маса посягнула на дружбу між народами.. а консулу - по цимбалах..
Корiнний лучанин до Клава Показати IP 19 Лютого 2024 09:34
Це про 2014 рiк на майданi???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus