USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помер актор фільму «Любов і голуби»

8 Лютого 2019 11:21
У п’ятницю, 8 лютого, в Москві помер російський актор і режисер Сергій Юрський. Чоловіку було 83 роки, інформує Gazeta.ua.

Актор помер від зупинки серця о третій годині ночі. Він був удома. Лікарі приїхали, але врятувати не змогли.

У грудні 2018 року Юрський був екстрено госпіталізований. Тоді лікарі діагностували у нього так звану рожу – інфекційне захворювання. Хвороба особливо небезпечна для людей похилого віку.

Пізніше представники театру, в якому працював артист, заявили, що це була планова госпіталізація.

Як інформує канал 24, Сергій Юрський за свою творчу кар’єру знявся у багатьох фільмах, зокрема, найбільшу славу він здобув завдяки ролям у стрічках «Любов і голуби», «Місце зустрічі змінити не можна», «Людина нізвідки», «Золоте теля» та в багатьох інших.

Актор здобув чимало нагород за внесок у розвиток культури Росії – він отримав два почесних ордени «За заслуги перед Вітчизною» III та IV ступенів, а також у 2000 році отримав медаль Пушкіна та став лауреатом премії «Кінотавр».

Громадянська позиція

Сергій Юрський у 2003 році разом з колегами закликав російську владу припинити війну в Чечні, а в 2006 році приєднався до звернення, що засуджувало примусову депортацію громадян Грузії з Росії. Кіноактор у 2007 році також звертався до президента РФ Володимира Путіна залишити посаду після закінчення другого терміну, але згодом відхрестився від цього вчинку. Часто брав участь у масових акціях протесту опозиції та виступав за звільнення російських активістів.

Що Сергій Юрський говорив про Україну

Щодо України, то він засудив втручання Росії «у справи сусідньої країни» та не підтримав анексію Криму Росією. Через це Міністерство культури України включило Юрського до «білого списку» артистів, які підтримують територіальну цілісність країни і виступають проти агресії Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Лютого 2019 17:38
надзвичайно талановитий актор, його Остап Бендер просто неперевершений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus