USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Понад 2500 жителів: у старостинському окрузі на Волині – жодної аптеки

26 Грудня 2021 07:58
Жителі сіл Залізницького старостинського округу Любешівської громади скаржаться на відсутність у їхніх населених пунктах бодай однієї аптеки. На їхню думку, аптечний пункт, який задовольняв би потреби майже двох з половиною тисяч волинян, можна було б відкрити при місцевій амбулаторії.

Про це під час засідання позачергової 11-ї сесії Волинської обласної ради розповів обранець громади Олександр Пирожик. Свій депутатський запит він скерував голові Волинської облради Григорію Недопаду та голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку.

«До мене як до депутата Волинської обласної ради надійшло звернення мешканця села Залізниця Камінь-Каширського району (Залізницький старостинський округ Любешівської територіальної громади) Жилка Віктора Івановича. За дорученням односельчан заявник просить посприяти у розв'язанні питання відкриття при Залізницькій амбулаторії сімейної медицини аптечного пункту. Зі слів заявника, на території старостинського округу сьогодні відсутній будь-який аптечний пункт, хоча потреба в цьому є, адже в селах старостинського округу загалом проживає майже дві з половиною тисячі людей: у селі Залізниця – понад 1400, у селі Лобна – майже 700, у селі Міжгайці – 400», – сказав Олександр Пирожик.

До послуг аптечного пункту могли би вдаватися також жителі сусідніх сіл.

«Залізничани просять озвучити цю проблему в сесійній залі. Можливо, це питання зацікавить керівництво ДВТП «Волиньфармпостач» або підприємницькі структури фармацевтичного профілю, які знайдуть вигідну формулу співпраці з мешканцями вказаних поліських сіл із такою чималою кількістю населення», – наголосив обранець громади.

Депутати Волинської обласної ради підтримали запит колеги.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 26 Грудня 2021 08:44
зате скільки наливайок....
Олесь до дідо Показати IP 26 Грудня 2021 10:18
То ж одні ліки на всіх , і від ковіду і ід простуди та й душу лікуе . Навіщо та хімія , поки немае аптек всі здорові , появляться всі захворіють.
Месний Алiк. Показати IP 26 Грудня 2021 09:55
Дiдо, де можна купили горiлки? Синок- церкву бачиш? Так , бачу .То там не продають , а так кругом!
правда Показати IP 26 Грудня 2021 10:57
Спочатку душим фопів недолугими податками і мільйонними штрафами,а потім за головими хапаємось?правда?та невже,бути такого не може.далі буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus