USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Понад три тисячі волинян можуть залишитися без субсидії в опалювальний період*

19 Вересня 2020 11:26
Майже 75 тисяч клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» отримують від держави допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому 3265 волинян, які мають борг за споживання газу, ризикують втратити субсидії.

Відповідно до чинного законодавства, на початку жовтня ТОВ «Волиньгаз Збут» передасть до органів соціального захисту населення інформацію щодо рівня розрахунків субсидіантами за використаний природний газ. Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), субсидія на наступний сезон призначатися не буде.

Щоб не залишитися в опалювальний період без підтримки держави, волиняни повинні до 1 жовтня погасити наявну заборгованість. Споживачам, які такої змоги не мають, «Волиньгаз збут» пропонує сплатити борг частинами.

«Ми завжди йдемо на зустріч своїм клієнтам та стараємося допомогти тим, хто опинився в складних життєвих обставинах. Щоб зберегти субсидію, волиняни можуть укласти договір реструктуризації боргу», – зазначає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Для розробки індивідуального графіка погашення заборгованості споживачам необхідно звернутися до Центру обслуговування клієнтів, що знаходиться у місті Луцьку, на проспекті Молоді, 14 А або у районні відділи (їхні адреси можна дізнатися на сайті ТОВ «Волиньгаз Збут» у розділі Контакти ( https://vlgaszbut.104.ua/ua/contacts/id/kontakti-16580).

Для подання заяви на реструктуризацію заборгованості потрібні такі документи:

- Паспорт;

- Індивідуальний податковий номер;

- Документи, що засвідчують право власності на житло.

Загалом, понад 160 тисяч волинських родин мають боргові зобов’язання перед газопостачальником на загальну суму понад 324 мільйони гривень. Втім, за період дії карантинних обмежень жоден побутовий споживач не був відключений від системи газопостачання та не отримав штрафних санкцій за несвоєчасну сплату за спожитий ресурс.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – надійний та стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більше 200 бюджетних установ. Аби споживачам блакитного палива було комфортно вирішувати газові питання, компанія постійно розвиває клієнтські сервіси та онлайн платформи. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Як так Показати IP 19 Вересня 2020 14:17
Чому одні працюють і можуть оплатити комуналку самі, а інші дармоїди доять субсидії з бюджету ще й борг мають.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 19 Вересня 2020 18:18
У нас в Україні, так як ви кажете живе кожна 4-та чи 5-та сім'я, що настільки привикли до жебрацтва грошей з бюджету, мастаки придумувати всілякі житрощі аби не платити повну вартість за комунальні послуги. Ми рядова середня сім'я, обоє просто вкалуємо, маємо з дружиною зарплату на двох 20 тис. грн. у місяць, платимо за свою двокімнатну квартиру 44 кв. метри - 100% за квартиру, воду, газ та електроенергію. У мене є сусіди, молодші від мене набагато, їм ще по 40 років обом, прописані тільки вони у квартирі двоє, дітей не мають, обоє ніби працюють, мають дачу, автомобіль, він заядлий рибак, купує вудлища кожний місяць, ліску, гачки, це все знаряддя для рибальства коштує не малі гроші, а живуть за рахунок субсидій. Та "йолки-палки", ті вудлища "дальномери", як я їх називаю, одна коштує стільки як заплатити за дві двохкімнатні квартири за газ, воду та електроенергію 100% платежем. Звісно, сусід рибак може собі дозволити купити таке рибальське знаряддя, заощадити та придбати бензин для автомашини, бо його дружина платить за їх квартиру не більше чим я плачу хіба що за електроенергію, бо в них виявляється - субсидія. Ви прочитавши скажете, що мене задавали жаба. Ні жаба мене не задавила. Просто ми з дружиною живемо чесно, вкалуємо та отримуємо прозору зарплату. А мої сусіди, може вони і не погані люди, але не розумію на яких підставах їм призначають кожного місяця субсидію. Сусіди не військові, не поліціянти, не учасники воєн, не інваліди, не медики, не мають дітей, одним словом не пільговики, можливо вони поприписували "липових пільговиків" чи "липових пенсіонерів" з мінімальними пенсіями.
1+1 Показати IP 19 Вересня 2020 20:15
ДЕМОКРАТІЯ...
)) Показати IP 20 Вересня 2020 01:42
Держава найо нас , а ми її. Для мене це гра, гаї державу, тому я помщуся, сяду в свій лексус 2019 і поїду зроблю супсидію
Отакої Показати IP 20 Вересня 2020 08:45
Пенсіонер Прокопчук може звернутися в органи соцзахисту,щоби провели перевірку отримувачів субсидій.Це його право.Але головне-це реєстрація(совітська прописка),яка вигідна і громадянам і державі,бо легко один одного дурити і маніпулювати.Ось чому цей рудимент і не скасовують,а давно пора.
Олександр Показати IP 20 Вересня 2020 23:51
Пан "Прокопчук" реально вважає, що в Луцьку кожна сімя може похвалитися 20-ма тисячами на місяць??? На жаль, це далеко не так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus