USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Порошенко нагородив митрополитів, що перейшли до ПЦУ

14 Січня 2019 12:05
Президент України Петро Порошенко вручить ордени митрополитам УПЦ МП, котрі перейшли до Православної церкви України. Раніше президент обмінявся нагородами з патріархом Філаретом.

Президент України Петро Порошенко своїм указом від неділі, 13 січня, нагородив орденами митрополитів, які перейшли до Православної церкви України з Української православної церкви Московського патріархату, інформує DW – митрополита Олександра (Драбинка) та митрополита Симеона (Шостацького), а також митрополита Української автокефальної православної церкви Андрія (Абрамчука).

Згідно з указом глави держави, митрополитів нагороджено «за значний внесок в утвердження духовності, милосердя та міжконфесійної злагоди, вагомі особисті заслуги у розбудові незалежної Православної церкви України, багаторічне сумлінне служіння українському народу».

Митрополита Симеона нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня, митрополита Олександра – орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, а митрополита Андрія – орденом «За заслуги» II ступеня.

Раніше Петро Порошенко присвоїв патріарху Філарету звання "Герой України". У свою чергу патріарх Філарет нагородив Президента орденом святого апостола Андрія Первозванного за активну участь в процесі отримання Україною томосу про автокефалію української церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ПЕРЕДВИБОРНИЙ «ТОМОС-ТУР» З МАСОВКОЮ»: ЖУРНАЛІСТ РОЗПОВІВ ПРО ВІЗИТ ПОРОШЕНКА У ЛУЦЬК

Нагадаємо, що 15 грудня під час об’єднавчого собору в Києві створили Православну церкву України. В об’єднавчому соборі взяли участь Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП), яку очолював патріарх Філарет, Українська автокефальна православна церква, а також два ієрархи Української православної церкви Московського патріархату. Предстоятелем нової церкви обрали представника УПЦ КП – митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. У неділю, 6 січня, Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі вручив Епіфанію томос про надання автокефалії українській церкві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 14 Січня 2019 12:20
30 монет. ничего не меняется в мире....
Микола Показати IP 14 Січня 2019 15:07
Чому же не орденом "За мужність" 3 - го ступеня??? Як кажуть чиновники, це дуже висока нагорода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus