USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Порошенко у Луцьку пояснив, як селяни зможуть отримати якісні медичні послуги

23 Березня 2018 16:33
Отримати консультації лікарів з обласних центрів чи Києва жителі сіл зможуть у результаті впровадження проекту телемедицини в Україні.

Про це йшлося під час візиту Петра Порошенка до Луцька 23 березня.

Зі слів президента, вчора у Житомирі відбулася нарада щодо сільської медицини. Кошти, які вилучені у Януковича та його оточення, 1,5 мільярда доларів, частково будуть спрямовані на сільську медицину. У селі в Україні проживає майже 14 мільйонів громадян, які досі були позбавлені якісних медичних послуг. Тепер запустили унікальний проект «Сільська медицина».

З канадською провінцією Онтарію, яка є лідером у сфері сільської медицини, або телемедицини, підписали угоду. Також угода підписана зі Світовим банком та Німеччиною і до кінця року пілотні проекти розпочнуть працювати в більшості областей. Таким чином хочуть зекономити «золоті години і платинові хвилини»: люди зможуть отримати консультації лікаряз району, області чи Києва одразу та зможе отримати якісну допомогу – автомобіль транспортуватиме пацієнта до лікаря, який діагностував стан пацієнта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Потап Показати IP 23 Березня 2018 18:23
До більшості сіл доїхати по цих дорогах можливо тільки на позашляховиках , тому запроваджуємо ТЕЛЕМЕДИЦИНУ . Кожному дідові і бабці - ІНТЕРНЕТ !!! Шутка ,скоро 1-ше квітня ...!!!
жити по новому до Дід Потап Показати IP 23 Березня 2018 20:14
по тєліку прослухають легені і серце, поміряють тиск, зроблять кардіограму, аналізи, рентген, УЗД, томограму, а також приймуть пологи, накладуть жгут або шину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus