USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Посадовцям служби автомобільних доріг, які налагодили схему відкатів на Волині, оголосили підозру

18 Листопада 2020 09:12
Заступникам директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

Про це інформує прокуратура Волині.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 16 листопада 2020 року двох заступників директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» викрито під час одержання ними від суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч гривень.

Слідство встановило, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців «відкатів» у розмірі 20% від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волинської області.

Договори укладалися лиш із тими суб’єктами господарювання, які погоджувалися на такі умови «співпраці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СВИРИДОВ, ЯКИЙ ВІДПРАВИВ ДОНЬКУ НАРОДЖУВАТИ В «ДНР», ПРИЧЕТНИЙ ДО СХЕМИ ВІДКАТІВ НА ВОЛИНІ

Задокументовано два епізоди одержання посадовцями неправомірної вигоди, загальна сума якої становить 48 тисяч гривень.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків у фігурантів провадження та інших осіб, чия причетність до вчинення цього злочину встановлюється, вилучено грошові кошти в сумі 130 000 гривень, 2800 доларів США та 1600 євро, печатки семи різних підприємств, чорнові записи, травматичний пістолет, ніж, набої до гладкоствольної рушниці, комп’ютерну техніку, системи відеоспостереження й мобільні телефони.

Обом затриманим у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України посадовцям повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 КК України).

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відстороненні від займаних посад.

Викриття посадовців – спільна робота прокурорів, Управління стратегічних розслідувань у Волинській області та Головного управління Національної поліції в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Показати IP 18 Листопада 2020 09:52
Міша Павлів при ділах? Де хвамілії??!
Мао Показати IP 18 Листопада 2020 09:52
123 китайське попередження?
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 18 Листопада 2020 10:07
Яка точність у викладенні матеріалу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus