USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пошук джерел смороду у Луцьку: у «Луцькводоканалі» відкидають звинувачення

24 Квітня 2018 12:34
На КП «Луцькводоканал» не фіксують жодних порушень, що могли б спричинити появу різкого неприємного запаху в низці мікрорайонів міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 квітня.

Зі слів екологів, проаналізувавши ситуацію за зверненнями лучан, з’ясували, що точкові викиди шкідливих речовин не могли викликати настільки сильного запаху. Йдеться про глобальний технологічний процес. Отже, лише на «Луцькводоканалі» вентиляція та поводження з мулом могли спричинити поширення смороду. Йдеться про підсушування та ворушіння мулу. Зважаючи на північно-західну розу вітрів, запахи поширюються у мікрорайонах проспекту Соборності, вулиці Кравчука, проспекту Відродження, 40-го кварталу. Для вирішення проблеми потрібно будувати критий ангар для зберігання та сушки мулу. Також як причину смороду у центрі міста називали колектор у районі річки Сапалаївки.

Своєю чергою, заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зауважив, що підприємство працює у штатному режимі, жодних технологічних порушень на очисних спорудах не було, а всі каналізаційні люки вчасно герметизують. Тимчасово неприємні запахи можуть викликати провітрювання каналізаційно-насосних станцій, розташованих у районі колишнього свинячого ринку, поблизу мийки на вулиці Набережній та в районі вулиці Лідавської. Втім, вентиляція колекторів триває 5-10 хвилин, тож не може спричинити тривале поширення смороду.

Очисні споруди, з його слів, справді перевантажені і заповнені мулом. Втім, жодного ворушіння мас мулу не відбувалося.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що торік поширення смороду фіксували у мікрорайоні ЛПЗ, на вулиці Львівській, а джерелом смороду було Вересневе. Зараз на неприємний запах нарікають жителі 40-го та проспекту Відродження. Тому невідомо, що кардинально могло змінитися за рік та спричинити поширення запаху в інших мікрорайонах. Отже, потрібно продовжувати шукати причину неприємного запаху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Богдан Сташинський Показати IP 24 Квітня 2018 15:40
Млять !!! А звідки воніща та сморід у Привокзальному , на Стрилецький біля Проміня,Вінниченка ???
Вася Показати IP 24 Квітня 2018 17:08
Вам же написали. Сморід йде з очисних споруд! Ще питання є?
Ги-ги-ги Показати IP 24 Квітня 2018 19:09
Юіоетанольний завод перенесли до "променя"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus