USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Потяг з Ковеля в Польщу планують запустити влітку 2017 року

20 Лютого 2017 11:15
Новий залізничний маршрут Ковель – Хелм – Люблін або Ковель – Дорогуйськ планують запустити вже влітку цього року.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Нині на напрямку Ковель – Хемл – Люблін діє вантажне сполучення, проте погано розвинуте пасажирське. Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак зазначив, що в результаті перемовин між українською та польською стороною стало відомо, що для впровадження маршруту українській стороні потрібно буде придбати двовагонний рейковий автобус на 180 місць. Обійдеться він не менше, ніж в 5 мільйонів євро.
Разом з тим, поки немає остаточного рішення щодо маршруту. Польські залізничники пропонують, аби потяг йшов з Ковеля до Дорогуйська, де пасажири зможуть пересісти на поїзди, якій сполучають чимало міст Польщі.

Натомість українська сторона пропонує пустити потяг з Ковеля до Хемла і звідти – в Люблін. Зі слів Юрія Кресака, Хелм, як транзитна точка, необхідний, адже з цього міста їде близько 12 потягів не лише по Польщі, але й в інші країни і міста Європи.

Наразі учасники проекту не називають точної дати запуску маршруту, проте орієнтуються на літо 2017 року. Деталі впровадження проекту стануть відомі під час другого круглого столу між українськими та польськими спеціалістами.

Нагадаємо, раніше директор з пасажирських перевезень і сервісу «Укрзалізниці» Ігор Романків зазначав, що прямим залізничним маршрутом до Польщі - з Ковеля до польського Хелма - буде курсувати «Інтерсіті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 18:11
переважній більшості пасажирів ні Дорогуськ, ні Холм не цікаві, як кінцева точка маршруту у Польщі. Люблін більш доцільний. в Україні більш доцільно пускати з Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus