USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Потягнув за руку омонівця: в Росії акторові дали 3,5 року колонії

16 Вересня 2019 17:57
Тверський суд Москви засудив до 3,5 років колонії загального режиму 24-річного актора Павла Устінова за застосування насильства по відношенню до бійці ОМОНу на акції 3 серпня в центрі Москви.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Визнати Устінова винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 318 КК РФ (застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я, відносно представника влади), і призначити йому покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», – оголосив вирок суддя Олексій Криворучко.

Раніше прокурор просив призначити Устінову покарання у вигляді 6 років колонії.

Потерпілий у цій справі співробітник ОМОН Олександр Лягін на допиті повідомив, що понад 20 днів провів у госпіталі з вивихом плеча.

Згідно з матеріалами справи, Устінов на акції 3 серпня «поклав із застосуванням фізичної сили праву руку на ліву руку потерпілому і потягнув, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді вивиху голівки лівої плечової кістки».

Слідство вважає, що таким чином Устінов принизив честь, професійну і людську гідність співробітника ОМОН, а також заподіяв йому моральні страждання і тілесні ушкодження.

Устінов свою провину не визнав. За його словами, на акції він опинився випадково і не чинив опору при затриманні. Також він додав, що раніше і сам служив в Росгвардіі, в тому числі охороняв громадський порядок під час Чемпіонату світу з футболу.

Як видно на відео, Устінов стояв на вулиці. До нього підійшли четверо омонівців, стали хапати хлопця. Устинов почав відходити і вириватися, в цей час один з омонівців упав. Інші силовики схопили Устінова і стали бити його кийками.
Акції з вимогою допустити незалежних кандидатів до виборів почалися у Москві 14 липня. Під час акції 3 серпня було затримано більше тисячі людей.

Також повідомлялося, що через участь у мітингу подружжя у Росії хочуть позбавити батьківських прав.

Перед цим окружні виборчі комісії відмовили в реєстрації на виборах до Мосміськдуми Іллі Яшину, Любові Соболь, Івану Жданову, Дмитру Гудкову, Юлії Галяміній та іншим незалежним кандидатам з команди заарештованого раніше Олексія Навального, Дмитра Гудкова і від "Яблука".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луч Показати IP 16 Вересня 2019 19:44
Прийшла кара за службу сатані))
Ісса Ндойє Показати IP 16 Вересня 2019 20:13
Закон в дії, а не на папері ... І народ відразу відчуває відповідальність.
777 Показати IP 17 Вересня 2019 11:34
Ибо не уй к полицейским клешни протягивать. Вон в германии за карман схватился. сразу грохнули.и ниче все нормально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus