USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поважай себе – слухай джаз! В Луцькому замку лунатиме «музика душі»

29 Серпня 2019 15:12
На ХІІ Міжнародному джазовому фестивалі Art Jazz 2019 у Луцькому замку виступлять зірки світового джазу, зокрема, син найяскравішої зірки джазу, співачки Елли Фітцджеральд Рей Браун-молодший та основоположник карибського блюзу Грегорі Бойд.

Про це йшлося 29 серпня під час пресконференції у приміщенні Палацу культури міста Луцька.

Насамперед засновник фестивалю Олег Баковський пригадав із чого розпочинався Art Jazz у Луцьку, відзначивши, що за всі роки музичне дійство – практично на безгрошів’ї і лиш за підтримки меценатів – значно масштабувалося, також змінився й сам рівень фестивалю, тож зараз його можна сміливо назвати однією з візитівок столиці Волині.

За допомогу в проведенні цьогорічного Art Jazz організатор теж подякував Луцькій міській раді.

«Джазовий фестиваль є культурною родзинкою Луцька, адже щороку до нас приїжджають світові легенди музики. Мені навіть не хочеться говорити про те, як ми їх заманюємо до нашого міста», – пожартував Олег Баковський і запросив усіх «до джазу в житті».
Він звернув увагу, що джаз впливає на свідомість та ментальність осіб, адже «джаз – це музика душі».

«Ми представляємо тільки якісний джаз, запрошуємо професійних джазових музикантів, – наголосив організатор фестивалю. – Запрошує всіх змінювати ментальність і слухати джаз».
Співорганізатор фестивалю, керівник ГО «Принцип» Віктор Грисюк зауважив, що міжнародний джазовий фестиваль у Луцьку – некомерційний і неполітичний проєкт. Так, вхід на захід дітям до 14 років – безкоштовний. Також частину запрошень роздали ветеранам військових дій на сході країни та членам їхніх родин.

Ціна на квитки, своєю чергою, – максимально доступна. Зараз вони коштують 100 гривень, а у фестивальні дні вартість входу підвищиться до 150 гривень.

«Джаз – поза політикою. Це наш принцип. Можуть тривати різні політичні дискусія, але музика та культура в цілому – вище цього», – сказав Віктор Грисюк і додав, що основна місія фестивалю – просвітництво джазом – продовжується.
«Дуже важливо, аби лучани розуміли, що ми робимо фестиваль не для своїх забаганок чи лише для еліти. До нас ходять різні люди: і студенти, і посадовці, і пенсіонери. Джаз – це стан душі, і ми даємо альтернативу сірим будням», – зазначив співорганізатор Art Jazz.

Джазова співачка, солістка колективу «Carlos Bandos» Руслана Моклиця зауважила, що організатори намагаються кожного року піднімати рівень фестивалю: «Цього року в нас буде дуже унікальна і гармонійна підбірка музикантів. Ці два дні будуть дуже насиченими та різноплановими».
Вона нагадала, що хедлайнерами фестивалю будуть син найяскравішої зірки джазу, співачки Елли Фітцджеральд Рей Браун-молодший та основоположник карибського блюзу Грегорі Бойд.

Окрім музичної частини, на Art Jazz буде багато атракцій, презентацій різнопланового поєднання кількох жанрів мистецтва. Ще організатори обіцяють кілька сюрпризів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Cat Показати IP 29 Серпня 2019 15:59
Люди разные и музыкальные интересы разные.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus