USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Повернення до життя людей війни: у Луцьку відкриють центр реабілітації АТОвців. Фото

16 Серпня 2019 13:08
Вже невдовзі, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та водночас Дня захисника України, в обласному центрі Волині планують відкрити центр реабілітації учасників АТО, який допомагатиме їм повернутися до нормального життя після війни на сході України. Наразі роботи у чи не найкращому реабілітаційному центрі для воїнів в Україні – на етапі завершення.

Будівництво оглянули представники міської влади 16 серпня.

Так, завданням реабілітаційного центру для учасників АТО є допомога в подоланні посттравматичного стресового розладу, здійснення висококваліфікованого відновного лікування АТОвців за індивідуальними програмами реабілітації шляхом психологічної реабілітації за допомогою реабілітаційних відновних методик.
Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини керівник КП «Луцький центр первинної медичної допомоги» Ігор Гнетньов, заклад задумувався, як центр реабілітації посттравматичного стресового розладу.

«У центрі будуть проводити реабілітацію воїнів АТО, членів їхніх родин. Посттравматичний стресовий розлад стосується й інших аспектів життя та інших категорій, зокрема чорнобильців та афганців. Є люди, які отримали, наприклад, контузію чи поранення, вони проходять лікування у військових госпіталях, їх виписують зі стаціонару, і вони залишаються один на один із собою. Тому центр покликаний підтримати цих людей в амбулаторних умовах, провести реабілітаційні заходи. Тобто центр повертатиме до життя в суспільстві людей, які побували на війні. Також не варто забувати про членів родин та волонтерів. Перемогу кують всі», - зазначив Ігор Гнетньов.

Також він акцентував, що всі послуги повинні бути оплачені, тож міська рада прийняла програму підтримки учасників АТО та виділила кошти, за які центр буде надавати послуги.

«Також ми не заперечуємо, якщо сусідні ОТГ, райони, області також приймуть відповідні програми і будуть скеровувати кошти на реабілітацію хлопців», - каже медик.
Натомість радник міського голови Ігор Поліщук пригадав, що рішення про будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО далося непросто, адже в сесійній залі міської ради відбувалися різноманітні дискусії і про порядок фінансування, і про його черговість.

«Сьогодні ми бачимо результат, який вражає. Напевно, це найкращий в Україні реабілітаційний центр для учасників АТО. Тут є і басейн для різноманітних видів водолікування, і душ Шарко, і лікувальна фізкультура, і кімнати для психотерапії, фітобочка. Також будуть тренажери, зал для йоги та акробатики, тобто весь спектр того лікування, якого потребують учасники АТО», - зауважив Ігор Поліщук.
Посадовець наголосив, що будівельні роботи знаходяться в процесі завершення, тож об’єкт планують здати до свята Покрови.

«Залишилося зробити прибудинкову територію, але ми знайдемо кошти в міському бюджеті та дофінансуємо. А 14 жовтня відкриємо центр для реабілітації учасників АТО, який буде прикладом для всіх українських міст. Щиро сподіваюсь, що послуги центру будуть допомагати учасникам АТО прийти в норму після того, що вони пережили на війні», - резюмував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
КЕТ Показати IP 16 Серпня 2019 15:22
Стіни добре, але все вирішують фахівці. А їх ще треба вчити працювати з такою групою осіб. Це також чималі кошти, якщо підійти професійно.
олег Показати IP 17 Серпня 2019 13:20
Чому Карабан в червоній футболці?
Лучаночка Показати IP 17 Серпня 2019 19:07
вперше чую за цей центр .Скажіть .а де саме він буде розміщений.Це дуже добре .
Лучаночка Показати IP 17 Серпня 2019 19:09
це не той що вроді би відкрили в Боголюбах? За той говорили .що вже давно відкриттий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus