USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пожежа в харківському будинку престарілих: затримали 4 особи

22 Січня 2021 08:58
Правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до організації приватного будинку для престарілих людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами.

Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає УНН.

«Прокуратура з поліцією оперативно затримали групу осіб, причетних до організації приватного будинку для літніх людей, де сталася пожежа з 15 жертвами», – написала Венедіктова.

За її словами, затриманий власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Їх затримали у межах кримінального провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

«Усім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів», – зазначила Генпрокурор.

Венедіктова розповіла, що затримане подружжя є засновниками громадської організації, метою діяльності якої є сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка, ймовірно, використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку. Вартість перебування в пансіонаті «Золотий час» вони оцінювали в середньому у 15 тисяч гривень.

«У затриманого власника на ділянці одразу два будинки. На будівлю, у якій функціонував пансіонат для старших людей, відсутні документи на введення в експлуатацію, і до неї без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключено електро- та газопостачання, шляхом під’єднання від комунікацій будинку, який належним чином оформлений», – написала Венедіктова.

Окрім того, за її словами, під час першочергових слідчих дій у сусідньому офіційно оформленому будинку встановлена також діяльність так званого «реабілітаційного центру» для алко- та наркозалежних осіб.

«Підстави їх перебування та точна кількість встановлюється», – додала вона.

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для престарілих людей був приватним пансіонатом «Золотий час». Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами. Відкрито провадження.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
директор школи Показати IP 22 Січня 2021 09:13
громадські атавісти, вони такі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus