USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Позов Савченка до облради – неповага до волинських виборців, – депутат

10 Січня 2019 15:19
Адміністративний позов про визнання незаконним та скасування рішення Волинської облради від 20.12.2018 р. №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік» голови Волинської ОДА Олександра Савченка до Волинської обласної ради – це зловживання владою у політичному процесі.

Про це йдеться у заяві голови фракції «Самопоміч» у Волинській обласній раді Костянтина Зінкевича, опублікованій у Фейсбук.

Зазначений позов, наголошує Костянтин Зінкевич, знецінює роботу кожного депутата (неважливо, як він голосував за це рішення) Волиньради, перешкоджає діяльності депутатів і виявляє неповагу до виборців Волинської області, які делегували прийняття рішень в інтересах Волині саме обраним депутам облради.

Нагадаємо, Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.

Крім позову до Волинського окружного адміністративного суду головою Волинської ОДА подана також «Заява про забезпечення позову», у якій Олександр Савченко просить суд призупинити дію рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік» до вирішення спору по суті.

Як зауважує Зінкевич, це означає, що виконання бюджету-2019 і виконання усіх обласних Програм Волині може призупинитись на невизначений термін.

«Хоча, чому ж невизначений? Датою, до якої усе «приурочено», є день виборів Президента України», - іронізує депутат обласної ради.

Та додає: «По-перше. Можна заблокувати виконання бюджету Волині, як це, власне, схожим чином відбувається з «Волиньторфом» та «Волиньприродоресурсом», шантажувати усіх волинян в обмін на «правильне» голосування на президентських виборах, і говорити, що був порушений закон. Але це чиста маніпуляція з боку функціонерів президентської вертикалі. Бо перед самими виборами можна відкликати свій позов до суду і розповідати, який добрий голова облдержадміністрації, і як він нас, волинян, пошкодував.

По-друге. Корективи, які перед сесією Волиньради були внесені в бюджет-2019 Постійною комісією з питань бюджету, торкнулися лише 0,17 % усього бюджету Волині, були виконані за процедурою і всупереч саботажу управління фінансів Волинської ОДА.

По-третє. А навіщо взагалі потрібні депутати? Мене та інших депутатів обрали люди Волині. За кожним депутатом стоять тисячі мешканців, які віддали нам свій голос, знаючи життєву і громадянську позицію кожного з нас. Люди делегували нам право та обов’язок приймати рішення та голосувати, як того вимагає совість і закон. І коли депутат голосує, то перед тим він виконує певний об’єм роботи і має вже виважену принципову думку.

А тут, виявляється, це не має значення! Бо одна людина може бездумно відмінити рішення будь-якої місцевої ради (хоч і через суд). Впевнений, що при нереформованій судовій системі в Україні більшість суддів є залежними від адміністративного впливу».

Зараз, на переконання депутата обласної ради, ми маємо зразок моделювання поведінки майбутніх префектів, які можуть заблокувати будь-яке рішення місцевих рад і не нести за це ніякої відповідальності. Праобразом префектів є теперішні голови адміністрацій. Наразі просування законів щодо впровадження інституту префектів призупинено, в тому числі, дякуючи зверненню Волинської обласної ради. Такий одноосібний вплив є дуже небезпечним. І якщо не відстоювати права громад та прав на справжню децентралізацію, то, на переконання Зінкевича, можна «догратись» і до легендарних «законів 16-го січня» у межах Волинської області.

Наостанок обранець громади висловив сподівання, що при прийнятті рішення Волинський окружний адміністративний суд буде неупередженим та керуватиметься здоровим глуздом, а жителі Волині поставляться з розумінням до ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правознавець Показати IP 10 Січня 2019 17:31
От коли область сама буде на себе заробляти, тоді Зінкевич нехай виступає, а то депутат і не знає хто відповідає за розподіл коштів у дотаційній області!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus