USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Працівники ресторанної галузі пікетують управління поліції Волині

11 Листопада 2020 12:18
Працівники волинських ресторанів і кафе від Київського майдану пройшли проспектом Волі до будівлі Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Вони вимагають скасувати обмеження в роботі ресторанів і кафе, а також протестують проти введення карантину вихідного дня.

До стін управління поліції вони прийшли, аби передати звернення до міністра МВС України Арсена Авакова.

Луцький ресторатор Роман Хорзов зазначив, що працівники вийшли, аби відстоювати свої права.

«Ми підготували звернення, яке тільки за день зібрало 7 тисяч підписів», – сказав він і додав, що мітингарі поважають поліцію, тому акція носила мирний характер.

Він нагадав про пресинг, який переживають ресторатори зі сторони поліції, та наголосив, що ресторани і кафе дотримуються всіх карантинних вимог.

Як акцентував Хорзов, ресторатори просять передати листи до нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

Начальник ГУНП Волинської області Юрій Крошко прийняв звернення, однак відзначив, що рішення про обмеження приймає не поліція, а держкомісія ТЕБ та НС.

«Весь світ потерпає від пандемії коронавірусу і несе збитки», – сказав Юрій Крошко та додав, що, на жаль, у заклади люди заходять без масок.

Представники мережі піцерій «Теревені» Богдан Базилюк та ресторану «Корона Вітовта» Олег Іванюк, своєю чергою, наголосили, що порівняно з минулим роком виручка закладів упала вдвічі, а молодь може втратити роботу.

«Люди приходять і питають: а де наші гроші? А грошей немає... Вихідні – це час, коли можна заробити», – пояснили вони.

Та закликали правоохоронців віднестися до працівників ресторанів і кафе з розумінням. Водночас підкреслили, що усвідомлюють те, що країна не допоможе їм фінансово, тому висловили прохання хоча б дозволити нормально працювати.

Нагадаємо, сьогодні тисячі працівників кафе та ресторанів у Луцьку вийшли на протест проти карантинних обмежень, які суттєво вдарили по галузі. За словами мітингарів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати.

До протестувальників вийшов представник ОДА та запросив ініціативну групу на переговори. Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Володя Показати IP 11 Листопада 2020 12:30
Прості люди на заводи можуть піти, а власники ще мають не переживайте за них . Всі ж вони живуть шикарно тільки прибідняються
не к. лучанин Показати IP 11 Листопада 2020 13:29
візитівка міста.!центральна вулиця !-але як можна ходити по таких тротуарах .не говорячи про вечірню пору?
медсестра Показати IP 11 Листопада 2020 13:40
Мало і мало їм. А в людей біда, медики з ніг падають. Медики в більшості за те щоб був тотальний карантин а то ж тільки на вихідні. Не вмрете з голоду. Їдьте в село працюйте на землі і вирощуйте продукти і продавайте як мої батьки. А то в кафе сидіти то не дрова рубати бо оплалення дуже дорого газом.
Олег Показати IP 11 Листопада 2020 13:43
Як подивитись у всіх на офіціних сторінках у фейсбук то всі живуть шикарно і в інстагрмі. А тут скиглять віртуально живіть! Люди посирають а вам в ресторани ходити? Перекваліфіковуйтесь вік живи вік учись. Людям мабуть важче тим хто хотів жити так як всі . Лікарні заповнені в коридорах кладуть які можуть бути ресторнаи зараз ?
127 Показати IP 11 Листопада 2020 13:45
Ковид пришел навсегда, надо привыкать жить с ним. Летальность не выше чем при остальных разновидностях гриппа.Есть такая байка. Чума собралась идти в город. "Не забирай людей" попросил мудрец. "Я возьму 1000 человек" ответила чума. Когда она уходила мудрец сказал "Ты обещала 1000 а забрала 10 000". Чума ответила " Я и забрала 1000, остальные умерли от страха".
з циклу до 127 Показати IP 11 Листопада 2020 14:05
всі ми з різних палат..
Павлик Морозов Показати IP 11 Листопада 2020 13:49
Добре проплачена акція, ні стида ні сорому. У нормальній державі вже всі бастуючі разом з організаторами цієї акції сиділи би вже в автозаках і думали, навіщо я сюди прийшов. Не свобода, а повноцінне хуліганство і вседозволеність.
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 11 Листопада 2020 13:50
Я вже сиджу без роботи 8-м місяців на одну нещасну пенсію - 2000 грн. і не здихаю, а навчилася виживати. Нехай тепер вони наші славні бізнесвумени, бізнесмени поживуть на 2000 грн. у місяць. До речі у кожного другого підприємця є автомашина, а у деяких торгашів по дві та по три автомашини є, то нехай одну зі своїх авто продадуть, і їм хватить рік жити бе проблем як у Господа за пазухою. От привикли скаржитись на життя та бігати, як так зразу з плакатами агітувати і бастувати на вулицю або до міської мерії, блокувати громадський транспорт. Можуть так само як я, як всі люди ще 8-м місяців сидіти вдома, дотримуватись карантинних обмежень. Немає нічого складного треба поважати інших ще можливо здорових громадян, а не заганяти їх до своїх поганих кафе, барів, ресторанів, столових. Хватить, що вже у громадському транспорті половина населення Луцька без масок їздить. Всі бачу вже здорові і наплювати на інших мешканців.
Лучани Показати IP 11 Листопада 2020 13:51
Закрити!
Мама Показати IP 11 Листопада 2020 13:52
Що вони видумують? Моджо з версалем працюють справно і без вихідних. Та й інших відчинених закладів море. Головне школи позачиняти.
Пффф Показати IP 11 Листопада 2020 13:53
а поліція там до чого? ідіть тоді ще драмтеатр по пікетуйте, він все одно поруч...
Луцьк Показати IP 11 Листопада 2020 13:55
У продуктових магазинах завжди більше людей ніж у промислових, ця тенденція може змінюватись у вихідні, тому що по буднях більшість працює, лише у вихідні люди можуть приділити час особистим потребам (ремонт, закупівля продуктів, купівля одягу та взуття родині, та інше на що потрібно більше часу ніж у будні дні). Для чого робити карантин вихідного дня, якщо достатньо при вході до кожного закладу встановити розяснувальні оголошення щодо поводження в цих закладах і за недотримання суми штрафів і не буде такого спротиву від населення ????..............
внучок Показати IP 11 Листопада 2020 14:02
посиди місяць без двіжняка клубного.ПОЖАЛІЙ бабусю,вона ж тоже тобі кідає в карман..діфчонка перепрошиється...так мало бути...хорзофам скинемось..голод не тьотка
Возик до внучок Показати IP 11 Листопада 2020 15:31
Переведіть на українську
лучанка до внучок Показати IP 11 Листопада 2020 15:32
ще немає ніяких постанов. головне вибори.і що в школу йти дітям в понеділок.А вчителі в оранж.зоні давно повинні бути в щитках.
Пасажир Показати IP 11 Листопада 2020 15:24
Це по фєні?
янеробот Показати IP 11 Листопада 2020 15:33
Дорогі наші прості робітники ресторанної галузі, які вийшли на мітинг! Вам ваші власники Моджів заплатять за цей робочий день??? Просто цікаво.
Квіточка Показати IP 11 Листопада 2020 15:52
Шановні ви всі такі добрі один до одного ((а як бути офіціантам, продавцям які працюють на цих бізнесменів, як їм жити, повітрям харчуватись і жити на вокзалі або під мостом? Якщо не хочете не ходіть ні на ринки ні в ресторани взагалі закрийтеся в себе в квартирі і сидіть! Люди 4 місяці сиділи без роботи, добирались на роботу пішки...
олександр Показати IP 11 Листопада 2020 16:00
А міліцейський салон надання інтимних послуг Юнона теж мітингує
лучанка до олександр Показати IP 11 Листопада 2020 16:20
почитайте сьогоднішню постанову уряду і розяснення .тоді страйкуйте. а на державній службі по 5-6 людей в кабінетах за 3000 грн., то йдіть до нас. За кордон у відпустку не поїдете в цьому році. В польші недавно страйкували проти носіння масок, а тепер все закрито крім аптек і продов.магазинів
Волинянин Показати IP 11 Листопада 2020 16:23
Це починає носити характер масового психозу. Якщо все так погано то чому кошти витрачаються на кабінети автомобілі премії і т.д. де надзвичайний стан ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus