USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Пам'ятай про смерть»: правоохоронці розглядають кілька версій замаху на ректора ТНЕУ

4 Вересня 2019 22:02
На ректора Тернопільського національного економічного університету невідомі вчинили замах. Вибухівку підкинули під браму його обійстя. Він і його дружина опинилися у лікарні. Правоохоронці розглядають кілька версій замаху на вбивство, йдеться у ТСН.19:30.

Від самого ранку слідчі працюють біля обійстя ректора і у виші.

Правоохоронці розглядають кілька версій замаху на вбивство ректора. Одна з них – професійна діяльність Андрія Крисоватого. На посаді ректора він уже шостий рік. Утім, потрапляв у скандали через власні статки. Крисоватий був героєм журналістських розслідувань як один із найбагатших ректорів України із задекларованими доходами.

Інша версія замаху – вимагання грошей, вважають правоохоронці. На це вказує записка, яку знайшли на місці події. У ній написано: «Подарунок від нас, ректоре, пам’ятай про смерть».

«Спрацював саморобний вибуховий пристрій. Спрацював за рахунок детонації на наш погляд. На жаль, мав в собі уражаючі елементи у вигляді алюмінієвихї дротів, кусків цвяхів», – каже керівник Нацполії у Тернопільській області Олександр Богомол.

Як мінімум, злочинці хотіли, щоби ректор зазнав тілесних ушкоджень. Утім, поліцейські не відкидають версію, що його хотіли убити. Через що, поки що невідомо.

Вибух стався на світанку, коли подружжя Крисоватих виходило з дому. Поліцейські з’ясували, що о другій ночі невідомий поклав пакунок біля брами. За словами сусідів, дружина просила чоловіка не торкатися підкинутого пакунка.

Постраждалі перебувають у реанімаційному відділенні Тернопільської лікарні. До них нікого не пускають, а медики з журналістами теж не спілкуються. Лише відомо, що ректора прооперували, бо в нього розірвана п’ясть лівої руки. У дружини осколкові поранення обличчя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сталін Показати IP 5 Вересня 2019 07:45
очевидно когось допік!
Коректор Показати IP 5 Вересня 2019 10:16
"КОПИ з’ясували, що о другій ночі невідомий поклав пакунок біля брами". Копи сіна? Чи хто це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus