USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Представник Луцької міськради взяв участь у візиті до міст Німеччини та Швейцарії: що обговорювали

19 Березня 2024 10:53
Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк взяла участь у візиті, організованому ЮНІДО, до міст Штутгарт, Зіндельфінген (Німеччина) та Ленгвіль (Швейцарія). Темою поїздки було зелене відновлення України й міжмуніципальна співпраця. Ключовими питаннями, що досліджувались стали: виробництво біогазу, телемедицина та електронна мобільність.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Надзвичайно пізнавальним став практичний огляд біогазової установки в м. Ленгвіль (Швейцарія). Виробництво біогазу є особливо актуальним для нашої громади та країни в цілому з огляду на обмеженість енергетичних ресурсів. Наша громада останні кілька років активно працює над модернізацією системи поводження з відходами: відбувається оновлення та рекультивація полігону твердих побутових відходів, запроваджено часткове сортування сміття на побутовому рівні. Практичні моменти, які були озвучені спікерами, розрахунки та моделі використовуватимуться при аналізі шляхів вирішення питання поводження з ТПВ у Луцькій міській територіальній громаді.
Читати ще: Щоб дослідити місто й познайомитися з громадою: до Луцька завітали представники Української академії лідерства

Досвід муніципалітету міста Штутгарт щодо планування і розвитку інфраструктури та взаємодії з населенням нині є особливо актуальним для Луцької міської ради у зв’язку з адміністративною реформою та збільшенням кількості ВПО.
Окремо варто зазначити презентацію проєкту Cities4Cities в мерії міста Зіндельфінген, в рамках якого відкриваються нові можливості щодо співпраці українських та європейських муніципалітетів.
Читати ще: Делегація Луцької громади взяла участь у Форумі впливової молоді

Під час відвідин Баден-Вюртемберзького кооперативного державного університету учасники делегації ознайомились з напрацюваннями науковців цієї науково-освітньої установи у сферах телемедицини та електронної мобільності.
Крім того, відповідно до програми візиту, відбувалися зустрічі з представниками інституцій, які впливають на формування світової політики, багато допомогли і продовжують допомагати Україні, а також мають досвід та потужні можливості міжмуніципальної та міждержавної співпраці в галузі економіки, інвестиційній діяльності та інноваційній індустрії. Такі напрацювання є надзвичайно перспективними для нашої громади.
Від України в поїздці брали участь представники муніципалітетів Чернівців, Трускавця, Чорткова, Овруча, Бару та Калуша.

Читати ще: Представники Луцької міськради взяли участь у конференції муніципальних партнерств в Лейпцигу

ЮНІДО - спеціальна установа ООН, створена у 1966 р., мета якої полягає у сприянні промисловому розвитку та прискореній індустріалізації країн, що розвиваються шляхом мобілізації національних і міжнародних ресурсів.
Платформа Cities4Cities була заснована містом Зіндельфінген (Німеччина) під егідою Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Платформу запущено 29 березня 2022 року в Страсбурзі. Ця ініціатива допомагає налагоджувати партнерства муніципалітетів України з містами країн Європи, лобіює міжмуніципальне партнерство як важливий елемент в стратегії післявоєнної відбудови України на багатьох рівнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучани Показати IP 19 Березня 2024 11:19
Цікаво буде почитати звіт про результати візиту і про конкретні пропозиції, яким чином набуті знання будуть імплементовані на практиці у виробництво біогазу в нашому місті !
Їван з Гнідави Показати IP 19 Березня 2024 11:46
І то треба було їхати так далеко, щоби зробити чергову фотку - ножкихрестикомгубкибантиком !
ВІРУС Показати IP 19 Березня 2024 13:28
ВОНА УНІВЕРСИТЕТ ЗАКІНЧИЛА ЗА ФАХОМ "ПРАВОЗНАВСТВО",А ТУТ БІОГАЗ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus