USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Представниця «Батьківщини» стала віце-спікером Верховної Ради

29 Серпня 2019 17:04
Представниця «Батьківщини» Олена Кондратюк стала віце-спікером Верховної Ради України.

Про це стало відомо під час першого засідання Ради 9 скликання 29 серпня.

За кандидатуру Олени Кондратюк проголосували 319 народних нардепів.

Спершу за всіма кандидатурами провели «рейтингове» голосування. У ньому найбільше голосів набрала Кондратюк – 290. Джемілєв набрав 59 голосів, Констанкевич – 49. Зазначимо, що за кандидатуру Нестора Шуфрича проголосували 48 депутатів, але більшість народних депутатів демонстративно проголосували проти – аж 217.

Довідково. Із 2007 року від «Батьківщини» неодноразово обиралася депутатом ВР, була членкинею Комітету Ради з питань свободи слова.

У 2012 – 2014 роках була заступником члена Делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

У 2019 у списку партії Юлії Тимошенко йшла під 5-м номером.

Чоловік Олени Кондратюк – Олександр Богуцький, директор каналу ICTV.

Також на посаду віце-спікера волинський нардеп Ігор Гузь під час виступу запропонував кандидатуру Констанкевич від фракції «За майбутнє» як «людину, яка гідно може представити позафракційних депутатів». Від фракції «Європейська солідарність» делегували Мустафу Джемільова, «Опозиційна платформа – За життя» запропонувала Нестора Шуфрича.

У своєму виступі Ірина Констанкевич зазначила, що відповідальність – це те, що вирізняє її в роботі як депутата-мажоритарника. З її слів, саме мажоритарники, як ніхто інші, знають про проблеми на місцях.

«Це ті нардепи, які знають реалії життя. Якою є медична послуга в дійсності, яка освіта в сільській школі», – пояснила вона та закликала підтримати її в цій відповідальній роботі.

Зрештою, кандидатуру Ірини Констанкевич підтримали 59 нардепів.

Нагадаємо, висували на цю посаду Ірину Констанкевич народні депутати, обрані до Верховної Ради IX скликання за мажоритарними округами як самовисуванці. Зокрема, Ігор Палиця та Дмитро Лубінець адресували листи, у яких просять розглянути на віце-спікера кандидатуру Ірини Констанкевич, Дмитру Разумкову, який раніше очолював групу з узгодження роботи нової Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus