USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Програми з Google Play можуть таємно отримувати доступ до ваших даних

15 Вересня 2019 19:46
Шкідливі програми, встановлені з Google Play, здатні не тільки на шахрайство з використанням кліків і підписок, але і на захоплення контролю над пристроєм, крадіжки облікових записів і особистих даних. Новий звіт попереджає: навіть найпростіші і, здавалося б, нешкідливі програми можуть вимагати доступу до даних і функцій, які їм явно не потрібні, повідомляє Forbes.

Компанію Google не раз критикували за те, що вона дозволяє розміщувати подібні додатки в своєму магазині, тому період оцінки для нових додатків був продовжений. Але проблема поширюється загалом на культуру використання додатків на всіх платформах: переважна більшість додатків не заподіюють шкоди, і розробники часто вважають, що можуть зловживати довірою користувачів і вимагати більшого доступу, ніж їм потрібно.

Луїс Корронс, дослідник з Avast, проаналізував роботу майже тисячі додатків, які є в Google Play і допомагають використовувати ліхтарик.

«Я знайшов 937 додатків для Android з ліхтариками, які були в магазині, або ще там є — сім з них вважаються шкідливими або принаймні потенційно небажаними», — пояснив Корронс. А це означає, що більшість з додатків сприймаються як «чисті».

Але попри те, що дозволи, необхідні для виконання подібних додатків, це доступ до ліхтарика телефону, екрану блокування та інтернету (для зняття реклами), «істина полягає в тому, що середня кількість дозволів, отриманих додатком ліхтарика, становить 25», зазначив Корронс.

Він також пише у своєму дослідженні, що хоча такі додатки «не виконують зловмисних дій», вони «запитують про дивні дозволи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus