USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З'явився майнінговий вірус для Android, який видає себе за VPN

6 Квітня 2018 16:37
У Google Play виявили додаток Vilny.net, яке працює як VPN-сервіс, але при цьому використовує ресурси мобільних пристроїв для видобутку криптовалюти Monero.

За даними Google, цей додаток вже скачали більш ніж 50 тисяч разів, пише Новое время.

За даними магазину Google Play, додаток з'явився в лютому 2018 року, а на момент виявлення вірусу була доступна вже четверта версія програми. За даними на 5 квітня програма ще не видалена з магазину додатків, також її все ще можна завантажити з сайту Vilny.net. Скільки монет отримали творці програми - невідомо.

"Vilny.net викачує з віддаленого сервера скрипт майнера і запускає його на смартфоні або планшеті. Примітно, що додаток моніторить температуру процесора пристрою та рівень заряду його акумулятора, що дозволяє значно знизити ризик виявлення шкідливої активності", - розповідають експерти Лабораторії Касперського.

VPN - приватна віртуальна мережа. Зазвичай такі мережі використовують для обходу блокування сайтів або для запуску додатків, які працюють тільки в певних країнах. Зокрема, сайт Vilny.net рекламує свій додаток під слоганом: "вільній Країні - ВІЛЬНІЙ.НЕТ!", а поруч розташовані емблеми ВКонтакте, Яндекса і інших сайтів, доступ до яких заблокований на території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Квітня 2018 17:14
Ще один доказ,криптовалюта це лохотрон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus