USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прогулянки Луцьком: аудіопутівник зроблять доступним онлайн

1 Березня 2018 15:23
Скоро всі охочі зможуть абсолютно безкоштовно завантажити аудіопутівник Луцьком – чергове надбання, створене за ініціативи Волинського осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», «Braille studio» та СІД медіа груп. Адже запис незабаром обіцяють розмістити у вільному доступі в мережі.


Путівник «Луцьк. Прогулянки містом» в аудіоформаті, який вдалося реалізувати у рамках проекту «Луцьк у долонях», презентували 1 березня.

Раніше в межах проекту, який став переможцем конкурсу громадських ініціатив міської ради, цей путівник авторства директорки департаменту туризму та промоції міста Катерини Теліпської вже було видано рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Видання містить інформацію про основні пам’ятки Луцька, які неодмінно потрібно відвідати, перебуваючи в обласному центрі Волині.

«Завдяки цьому проекту незрячі нашого міста та й усієї області зможуть відчути основні моменти життя рідного міста, краю», – сказав присутній на заході протоієрей Валентин Марчук.
Він додав, що Волинська єпархія зі свого боку завжди залюбки долучається до різноманітних ініціатив «Генерації успішної дії».

«Щодо спільних проектів, то хотілося б також видати (шрифтом Брайля, – ВН) газету – не лише регіональне видання «Дзвони Волині», а й православну газету всеукраїнського масштабу, адже це було б цікаво для вірян різних конфесій. Щодо книг, то було би приємно видати разом, і з міською радою зокрема, путівник про духовні пам’ятки Волині, маю на увазі храми, монастирі. Видати шрифтом Брайля і в аудіоформаті», – зазначив священнослужитель.

Голова волинської Всеукраїнської громадської організації людей із інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук, своєю чергою, розповів, що незабаром у Луцьку буде реалізовано ще кілька проектів, направлених на те, аби зробити місто доступнішим для людей із порушеннями зору. Йдеться, наприклад, про викладання тактильної плитки для незрячих і створення 3D-моделі Луцького замку з бронзи.
Насамкінець Віталій Ткачук акцентував, наскільки важливо сприяти виходу книг та періодики шрифтом Брайля, адже не всі незрячі мають доступ до інтернету. Тож більшість осіб із порушеннями зору, на жаль, є «обмеженими в доступі до інформації».

Зазначимо, проект «Луцьк у долонях» спрямований на вирішення питань інформаційної доступності для людей із порушеннями зору, покликаний допомогти їм зорієнтуватися у місті, вирішувати культурно-просвітницькі завдання, ознайомлюючи людей різного віку та з різних куточків України з історією та сучасністю Луцька.

Прослухати путівник онлайн можна тут: https://www.youtube.com/playlist?list=PLvgjXMCMbUI5M741_45X45cxizh7ofS2P

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus