USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Прокуратура навмисне затягнула розгляд апеляції щодо блогера Барабошка, – адвокат

7 Лютого 2019 15:22
Захист блогера Олександра Барабошко («Крус») не став оскаржувати суму призначеної йому застави через те, що прокуратура затягувала розгляд апеляційної скарги. Про це в коментарі theБабелю розповів адвокат Кім Веремейчук, який захищає політтехнолога Володимира Петрова у справі про організацію секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту економіки Нацполиции Олександра Варченко, пише The Бабель.

Нагадаємо, Барабошка затримали 28 листопада. За версією слідства, він може бути причетний до незаконного збору інформації та участі в постановці секс-скандалу за участі заступника начальника Департаменту захисту економіки Олександра Варченка, який є чоловіком заступниці голови Державного бюро розслідувань Ольги Варченко, і студентки Наталії Бурейко. Студентка зізналась, що їй пообіцяли 1500 гривень за участь в цій провокації.

Тоді ж стало відомо, що силовики затримали політтехнолога Володимира Петрова, підозрюваного в організації секс-скандалу. Печерський районний суд Києва відпустив його під домашній арешт до 28 січня 2019 року.

Адвокати заарештованих 30 листопада Петрова і Барабошко подавали апеляційні скарги на запобіжного заходу для своїх підзахисних. Однак, як пояснив Веремейчук, апеляція щодо Петрова була розглянута в грудні. Але розгляд скарги по Барабошко призначили на середину січня — при тому, що запобіжний захід діяв до 29 січня.

Адвокат розповів, що перший розгляд апеляційної скарги щодо запобіжного заходу Барабошко був призначений на 15 січня, але не відбувся по суті, і його перепризначили на 23 січня.

«Прокурори не з'явилися на засідання [щодо оскарження запобіжного заходу для Барабошко 23 січня]. Вони подали клопотання про те, що вони, нібито, зайняті в іншому процесі, хоча, насправді, і в той процес теж не пішли», — уточнив Веремейчук.

30 листопада Печерський районний суд Києва обрав Барабошку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі понад 3 мільйони гривень.

«Прокуратура навмисне затягувала розгляд цієї справи [апеляція на запобіжний захід Барабошко] і не з'явилася на апеляційне засідання, коли його ще можна було розглянути. Тобто це [відмова від оскарження суми застави для Барабошко] — вимушений захід, але ситуацію створила Військова прокуратура, яка не зʼявлялася на апеляційні засідання», — розповів Веремейчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus