USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Прокурор Волині заявив, що рівень розкриття злочинів в області – один із найкращих в країні

10 Вересня 2020 17:43
Прокурор Волинської області Тарас Безрукий надав інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури в першому півріччі 2020 року, а також назвав пріоритетні напрямки діяльності органів на наступний період.

Про це йшлося 10 вересня під час засідання 32-ї сесії Волинської обласної ради.

Як розповів Тарас Безрукий, за рівнем розкриття злочинів Волинська область показала один із найкращих результатів у державі.

Він повідомив, що за звітний період у регіоні було викрито, зокрема, вісім організованих злочинних груп, 10 підпільних АЗС. Загалом було розкрито 2200 злочинів (кожен третій), у тому числі 470 злочинів минулих років. Суттєво збільшилась теж кількість виявлених корупційних злочинів.

Прокурор зауважив, що було простежено теж ріст в області тяжких і особливо тяжких злочинів. За його словами, на статистику вплинула боротьба правоохоронців із наркоторгівлею.

Своєю чергою, найбільше розбійних нападів зафіксовано в містах Луцьку та Нововолинську.

Досягненням галузі Тарас Безрукий назвав і припинення функціонування Ковельської колонії, яка зараз перебуває у стані ліквідації. За його словами, ця колонія «витягував із держави значні кошти».

До пріоритетних напрямків прокуратури на наступний період він зарахував боротьбу з нецільовим використанням бюджетних коштів, зокрема у результаті проведення тендерів на ремонт доріг чи протикоронавірусні заходи, з ухиленням від сплати митних платежів, незаконною порубкою лісу, незаконним видобуванням корисних копалин, зокрема бурштину, тощо.

Окрім того, пріоритетним теж є розширення програми «Безпечне місто», яка завдяки відеомоніторингу дозволяє значно зменшити рівень вуличної злочинності.

Своєю чергою, депутат Анатолій Грицюк розповів, що мешканці села Крупа звернулися до нього з проханням посприяти у вирішенні проблеми з захопленням земельних ділянок, які використовувалися під пасовиська, ОТГ. Прокурор зауважив, що з такою проблемою стикнулися не тільки мешканці села Крупа, та пояснив, що ця ситуація виникла у зв’язку з тим, що селяни не мали зареєстрованого права на окремі земельні ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оля Показати IP 10 Вересня 2020 18:37
от гнида брехлива
Костючик м.Камінь Ка Показати IP 10 Вересня 2020 19:13
Чому ви прокурор нахабно брешете???в с.Брониця в новобудові пограбували рік тому працівники поліції,збитки мешканцю встановили 150000 тис.грн,всі люди це знають...
Народна прокуратура Показати IP 10 Вересня 2020 19:45
Як гарно підлизує недолугому міністру юстиції Малюсьці: "Ковельська колонія витягувала значні кошти". А може прокуратура витягує значні кошти, нічого путнього не роблячи, а звітуючись результаатми роботи інших правоохоронних органів - поліції та СБУ? Яке взагалі відношення ці кабінетні щури-прокурори мають до розкриття злочинів?
А слабо відповісти ? Показати IP 10 Вересня 2020 21:07
А ну скажи, прокуроре, чим закінчились справи волинських хабарників з облспоживспілки, прикордонників, будінспекції, служби божої, митниками, яка доля п'яниць- суддів - синяків за кермом, спійманих бондів за монтуванням прослушки в кабінеті ректора, чого впали кукурузники з папіросами під Ковелем, під Луцьком, чим закінчили конрабандисти на кордоні, шо там зі ТІРом спирту на спирткомбінаті, шо там з волинським лісом, пилорамами, бурштином,самозахватом земель, самовільним будівництвом та шо там, кінці-кінців, з твоїми підлеглими п'яничками %обарами-перехватчиками з прокуратури ? Ну так, наскільки хватить професіоналізму, чесності, мужності, так би мовити - для повноти звіту !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus