USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Пропагандистський ролик із трупами»: розкрили деталі плану провокації Росії для вторгнення в Україну

4 Лютого 2022 09:42
Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Росія планує зняти сфабрикований пропагандистський ролик нібито нападу українських сил на російську територію або на «російськомовне населення», імовірно, Донбасу.

Про це повідомляють CNN, ВВС і The Washington Post, яка змінила свій матеріал про розсекречений план вторгнення Росії, майже повністю переписавши його, інформує Бабель.

Газета WP раніше писала про новий розсекречений план вторгнення з посиланням на чотири джерела в американській розвідці. У матеріалі йшлося про провокацію у вигляді теракту, але взагалі не розкривалося жодних деталей. О 21:40 за Києвом газета змінила свій текст. Тепер у ньому уточнюється, що саме планує РФ, за словами Кірбі.
Перша версія матеріалу

Представник Пентагону заявив, що розвідка США має дані про підготовку спецслужбами РФ фейкового відео теракту або атаки на людей, яке буде використано як привід для вторгнення. Кірбі сказав, що такий ролик може бути «дуже натуралістичним» – імовірно, у ньому фігуруватимуть «трупи й актори, які зображають скорботних людей, а також кадри зруйнованих обʼєктів чи бойової техніки». Найімовірніше, це буде сцена інсценованого вибуху.

Високопосадовець адміністрації Байдена повідомив CNN, що на відео може бути фейкова українська військова техніка або фейкове озброєння країн НАТО. Це Росія може використати, щоб звинуватити країни Заходу у причетності до атаки.

Читати ще: РФ готує спецоперацію на Донбасі, щоб створити привід для вторгнення, – розвідка США

Імовірно, фальшива атака на відео буде спрямована проти РФ, щоб Кремль наголосив на загрозі безпеці Росії.

«Щиро кажучи, це показує рівень цинізму. Ми не стверджуємо, що це те, що вони збираються робити. Ми говоримо, що цей варіант перебуває на розгляді [Москви]», – заявив заступник радника з національної безпеки Джон Файнер.

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував це агенції ТАСС.

«Це не перша подібна обіцянка. Раніше схожі теж озвучувалися. Але так нічого й не виходило», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Коля Васенко Показати IP 4 Лютого 2022 09:50
Це ні для кого не новина, а населення росії і так ні про що ніколи не знатиме.
Точно Показати IP 4 Лютого 2022 10:08
Маячня рябої американської кобили в техаській прерії.
Точніше до Точно Показати IP 4 Лютого 2022 10:41
Та ні, об'єктивна дійсність.
До точно до Точно Показати IP 4 Лютого 2022 10:57
Путіноботи заперечують, бо їм за це платять. Інші, що заперечують, бо серуни,
Дєд до До точно Показати IP 4 Лютого 2022 11:15
Бери джавеліна та йди воювати, херой
НеІдейний до Точно Показати IP 4 Лютого 2022 11:14
Знімуть як ролик про аполло на місяці, або ж хімічну зброю в Іраку.
Петро Показати IP 4 Лютого 2022 10:54
Скільки вже можна нагнітати??? Про війну говорять тільки моральна нечисть , це політики і журналісти , щоб хайпанути… Якби Росія хотіла, то б давно напала, бо це мена держава , а Україна тількр моде дулю і то в карміні показати. Росія ні претензій до України не виставляє і всі там проти нападу тільки тут всі хочуть , щоб Росія напала.
Петру до Петро Показати IP 4 Лютого 2022 11:13
якщо ти нормальний і тільки селюк. Не хочеш війни - щодня до неї готуйся, а не шепочи, що якось воно буде, що якось воно минеться. Питання нападу Росії на Україну - це питання виживання путліна і його банди. А заради життя можна піти на все.
Курупція до Петру Показати IP 4 Лютого 2022 13:49
І шо ти Росії зробиш? На хвіст солі насиплеш? Кричати , шо Путін …йло і роясіни деб…ли -це не від великолго розуму і бажання примирення. «Если голоден враг твой, накорми его хлебом; и если он жаждет, напой его водою:» ‭‭Притчи Соломона‬ ‭25:21‬ ‭, а це до речі, наймудріша людина усіх часів сказала…
Ото Показати IP 4 Лютого 2022 11:05
Ніяк не відчепляться з тим вторгненням, напевно США просто марить щоб це відбулося у своїх корисливих цілях. І ніхто не думає про нашу і так нещасну економіку
Всім Показати IP 4 Лютого 2022 11:50
путіноподібним. Москалі в Україні з лютого 2014 року. І продовжити наступ для нього не проблема.
Станиславский Показати IP 4 Лютого 2022 11:55
Не верю.
Юра Показати IP 4 Лютого 2022 12:01
Ладно, давайте для протокола. Я считаю, что вероятность российского нападения на Украину сейчас мало отличается от нуля. Я уверен, что единственным сценарием начала конфликта может стать украинское наступление в Донбассе с последующим вмешательством России для защиты своих протекторатов. Я склонен полагать, что в Киеве этого наступления не хотят, опасаясь сокрушительных последствий для ВСУ (как об этом прямо говорит тот же Зеленский). Я пока не вижу прямых признаков подготовки Украины к наступлению. Впрочем, было бы странно, если бы такая подготовка не была замаскирована самым серьёзным образом. Как и все нормальные люди, я надеюсь, что войны не будет. И пока все факты, а также здравый смысл и логика свидетельствуют о том же. Но, к сожалению, в последние годы мы видели слишком много событий, происходящих вопреки здравому смыслу и логике. Верим в лучшее, готовимся к худшему. Это правило ещё пока ни разу не подводило.
Анонім до Юра Показати IP 4 Лютого 2022 14:49
Юра ти Вася, а що заважає кацапам шмальнули градом по Луганську і сказати, що то хохли напали?
Александр - 1 Показати IP 4 Лютого 2022 12:21
Как то быстро забыли взорванные дома в России в сентябре 1999года...
Хехе до Александр - 1 Показати IP 4 Лютого 2022 13:56
А Путін не забув, він, я впевнений, досі зберігає фото і відео цих свої перших терактів.
Менталітет українця Показати IP 4 Лютого 2022 14:47
Нападу немає - американці йолопи, роздули тему з нічого ( хоча це їхня заслуга). Почалось вторгення - американці йолопи, нічого не зробили ( хоча робили усе, що могли, але їх ніхто не слухав)
Дідо Показати IP 4 Лютого 2022 16:37
Товарооборот России и США за 11 месяцев 2021 года увеличился на 43,5%, до $31 млрд. Экспорт за этот период вырос на 62,6%, импорт — на 28%, сообщил глава Минпромторга Денис Мантуров после онлайн-встречи с американо-российским деловым советом. - а ви там і далі воюйте, ги
Баба до Дідо Показати IP 4 Лютого 2022 20:12
По ділу сказав!!! Ці підбурювачі війни напевно своїх дітей визвуть з Англії, шоб на фронт ішли воювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus