USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Проспект Волі реконструюють, розширять і замінять комунікації

20 Липня 2019 12:11
Проєкт реконструкції проспекту Волі перероблять, а його візуалізацію винесуть на розгляд громадськості. Центральна вулиця стане ширшою, з місцями для паркування та велодоріжками.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця разом із представниками влади Луцька оглянули ділянку проспекту Волі, яку планують ремонтувати. Учасники зустрічі дійшли висновку, що проєкт необхідно доопрацювати, аби головну вулицю міста реконструювали якісно, надійно, і вона не потребувала ремонту тривалий час.

Нагадаємо, під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» Ігор Палиця повідомив, що основна складність ремонту головної вулиці міста в тому, що просто серед проїжджої частини прокладені комунікації, яким 50-60 років.

Під час виїзної зустрічі на місце майбутнього ремонту, учасники дійшли висновку, що нинішній проєкт необхідно переробити, адже сьогоднішній варіант - це капремонт, а не реконструкція. У ньому, зокрема, передбачено замінити мережі (зливову каналізацію, водовідведення) в центрі проїжджої частини.

«Якщо робити так, як пропонується проєктом зараз, доведеться на весь час ремонтних робіт перекривати проспект, а це – повний параліч руху», - зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Тому учасники виїзної зустрічі дійшли висновку, що труби потрібно прокласти тротуарною частиною проспекту, щоб не перекривати рух. Для цього необхідно внести зміни в проєктну документацію.

«Потрібно зробити ґрунтовний проєкт, щоб було все враховано на десятиліття», - наголосив Ігор Палиця та додав, що проєкт реконструкції проспекту Волі буде доопрацьовуватися.
Зокрема, тут, крім перекладання комунікацій, має бути розширення самої проїжджої частини, будуть передбачені велодоріжки, замінені тролейбусні лінії.

«Центральний проспект має стати справжньою окрасою міста», – підсумував Ігор Палиця.

Після коригувань на розгляд громадськості представлять візуалізований проєкт, і тоді, після врахування думки лучан, вже можна буде розпочинати роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 20 Липня 2019 13:31
Тільки реконструкція з розширенням ! Громада проконтролює !
так таки так до Лучанин Показати IP 20 Липня 2019 13:54
але ж проектанти надалі можуть залишитись без роботи як і виконавці робіт! неззя!((((-а так постійно при ділі
Jks Показати IP 20 Липня 2019 13:32
Реально красава! Для чого класти труби посеред вулиці, щоб воно з часом просідало все і як їздити півроку, коли усе буде перекрито. Завтра голосуватиму за тебе! Не підведи нас
Живу на Волі Показати IP 20 Липня 2019 14:09
ГОЛОВНЕ ДЕРЕВА НЕ ЗРІЗАТИ!!!!!!
Иван до Живу на Волі Показати IP 20 Липня 2019 16:37
Определитесь: или расширять подрезав деревья, или не расширять, воздыхая выхлопными газами от многочисленных транспортных "пробок"
Ага Показати IP 20 Липня 2019 14:15
і позрізують всі дерева вздовж проспекту...
Луч Показати IP 20 Липня 2019 16:15
для борців за дерева , нагадую їх можна знову на саджати !!!
Олесь Показати IP 20 Липня 2019 16:29
Головне - НЕ ЧІПАЙТЕ ЛИПИ !!!
Богдан Сташинський Показати IP 20 Липня 2019 19:16
Зрізати усі дерева однозначно ... Після реконструкції за рік два все відновиться і буде гарно ...
Лучанин до Богдана до Богдан Сташинський Показати IP 21 Липня 2019 11:10
Давайте розширювати дорогу відповідно звужувати тротуари і знищувати насадження? ...хочу зауважити до розумників про відновлення насаджень за рік два чи то п'ять. Ви з глузду з'їхали?...дерева ростуть не так швидко,як ви собі уявляєте? Ви взагалі коли небуття садили дерева, доглядали? Якщо ви звичайно не маг рослин... В іншому випадку купувати дорослі дерева і висаджувати їх по всьому проспекту заново після того як зрізали дорослі живі вкорінені дерева? - це вже смердить черговим відмиванням коштів.
Валерій до Богдан Сташинський Показати IP 21 Липня 2019 12:08
Це такий сарказм у Вас?
Микола Показати IP 20 Липня 2019 20:08
в Ольхового рукі на могорич схожі.розпальцований
Лучанин до лучан Показати IP 21 Липня 2019 11:09
Молодці, що пробують, намагаються, але... Знову як не в людей: в цивілізованих містах на першому місці (тим більше в центрі) ПІШОХОДИ-ЛЮДИ, потім вело(еко)транспорт, громадський транспорт, і тільки тоді авто! Досвід розвинених міст кричить нам, що ширші дороги + вужчі тротуари = більше машин + більше заторів + загазований центр + незручності пішоходам = занепад проспекту як такого. В цивілізованих містах перекривають центр - в'їзд тільки для службового транспорту, для жителів. А в нас? Давайте розширювати дорогу відповідно звужувати тротуари і знищувати насадження? ...хочу зауважити до розумників про відновлення насаджень за рік два чи то п'ять. Ви з глузду з'їхали?...дерева ростуть не так швидко,як ви собі уявляєте? Ви взагалі коли небуття садили дерева, доглядали? Якщо ви звичайно не маг рослин... В іншому випадку купувати дорослі дерева і висаджувати їх по всьому проспекту заново після того як зрізали дорослі живі вкорінені дерева? - це вже смердить черговим відмиванням коштів. Ви скажете велодоріжки це круто?! До одного місця ці ваші велодоріжки в яких пішохідна і велозона розділені червоною смужкою, це має бути частина дороги відокремлена огорожею, щоб ані пішоходи, ані люди туди зась не лізли!! Тому думайте самі кому і для чого вигідно робити чергову абсурдну а-ля реконструкцію-капремонт. Мені сумно за моє місто.
Політолог Показати IP 21 Липня 2019 21:17
Для чого розширювати дорожню частину... в центрі ідеальний баланс, великі тротуари для пішоходів, провести велодоріжки і все...хіба в нас таке велике місто, що пробки кожного дня, до того ж це не рятує місто від пробок, почитайте статті Варламова або інших урбаністів...перш ніж "ламать не строит"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus