USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Провалився дах, затопило підвал і не їздить транспорт: на що скаржилися лучани в лютому

2 Березня 2021 13:20
Упродовж лютого лучани скерували у групу оперативного реагування Луцької міської ради більш як три тисячі звернень. Вони стосувалися прибирання снігу, посипання доріг і тротуарів протиожеледними сумішами, засмічення зливової каналізації, відсутності водопостачання, опалення чи електроенергії, недотримання громадським транспортом графіків руху і зупинки ліфтів.

Про це стало відомо 2 березня під час наради в Луцькій міській раді.

Заступниця директора Центру надання адміністративних послуг у Луцьку Тетяна Книш розповіла, що 1-28 лютого у групу оперативного реагування 15-80 надійшло 3 397 звернень громадян – удвічі більше, ніж за січень. Така кількість звернень викликана передусім великими снігопадами.

Найбільше звернень (1 044) стосувалося роботи «Луцькспецкомунтрансу», із них 818 – розчистки та посипання спеціальними сумішами доріг і тротуарів, тому 8-12 лютого спецтехніка підприємства працювала цілодобово і в посиленому режимі.

Щодо вивезення побутових відходів зверталися мешканці будинків на вулицях Чернишевського, Гаврилюка, Арцеулова, Верещагіна.

Читати ще: Із керівників жеків Луцька зняли премії за слизькі тротуари

«Також працівники підприємства здійснили прочистку мереж зливової каналізації на Соборності, 38, Корольова, 9, 11 та Підгаєцькій, 6», – сказала Тетяна Книш.

«Варто зауважити, що 21 лютого мешканці будинку на проспекті Волі, 8а повідомили, що під вагою снігу частково провалився дах. Однак вказана покрівля потребує ремонту вже не один рік і причиною того, що дах обвалився, не був сніг. У такому стані дах перебуває давно. Вказане питання залишається на контролі», – зазначила Тетяна Книш.

ДКП «Луцьктепло» на опрацювання було передано 321 звернення. Працівники щодня проводять роботи на мережі, налаштовують ІТП та ліквідовують пориви. За місяць було ліквідовано витоки на проспектах Соборності, Відродження, Перемоги, Волі тощо.

232 повідомлення отримало КП «Луцькводоканал», працівники якого ліквідовували витоки на водопровідній мережі вулиць Лугової, Ківерцівської, Щусєва, Карпенка-Карого, Степової. Також щодня проводяться роботи з прочистки мереж зовнішньої каналізації.

219 звернень лучан стосувалося відсутності електроенергії в будинках та квартирах. Відключення були спричинені проведенням аварійних і планових робіт.

Через відсутність зовнішнього освітлення вулиць і неналежну роботу світлофорів лучани спрямували 42 звернення. Їх опрацювало «Луцьксвітло».

Протягом останнього місяця в Луцьку збільшилася кількість дзвінків, які стосувалися безпритульних собак на вулицях (24 звернення). Їх передали КП «Ласка».

Щодо несправності ліфтів було отримано 22 звернення. Зараз у зв’язку з закінченням терміну експлуатації в житлових будинках міста зупинено на капітальний ремонт 17 ліфтів.

62 звернення надійшли з будинків, де створено ОСББ, тому повідомлення було передано головам об’єднань. Вони стосувалися переважно відсутності водопостачання, опалення, електроенергії та затоплення підвалів.

Читайте також: Дороги та тротуари Луцька розчистять від залишків протиожеледної суміші

Департаменту муніципальної варти передали 97 звернень. Працівники реагували на питання прибирання будівельного сміття, заміни дорожніх знаків, ліквідації бурульок, перевіряли порушення правил паркування та проводили роз’яснювальні роботи.

Управлінню транспорту та зв’язку надійшло 88 звернень. В основному вони стосувалися відсутності можливості доїзду в період сильних снігопадів. 36 звернень переадресовано Луцькому підприємству електротранспорту щодо курсування тролейбусів.

Читати ще: «Розмов про зміну тарифу не може бути». З перевізниками-порушниками в Луцьку розриватимуть договори

470 звернень стосувалася сфери ЖКГ міста, переважно щодо розчищення снігу та посипання сумішами тротуарів і доріг.

У цілому в лютому 2021 року міськраді надійшло 566 письмових звернень громадян. Однак, ураховуючи колективні, станом на 28 лютого налічується 3 320 звернень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus