USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Провели першу в історії повноцінну підготовку», – тренери «Старого Луцька» про старт сезону, трансфери та завдання

18 Жовтня 2019 07:00
Перед старотом нового баскетбольного сезону Вищої ліги чеміпонату України баскетбольний клуб «Старий Луцьк – Університет» зібрав пресконференцію, на якій головний тренер Володимир Журжій, віцепрезидент та водночас тренер Дмитро Чайковський та капітан команди Едуард Федчук розповіли про старт нинішнього сезону, підготовку команди, підписаних гравців, завдання на сезон та налаштування команди.

Про передсезонну підготовку

Володимир Журжій: «Напевно, вболівальники та і всі ми скучили за баскетболом. Хлопці вже рвуться в бій, адже ми провели повноцінний передсезонний збір. З серпня ми тренуємося, зіграли чотири контрольні матчі. Хотілося зіграти більше, але з різних причин не зовсім вдалося домовитися з деякими командами. Ми залікували всі травми, які спіткали нас на підготовці, тож всі хлопці готові фізично і морально. Вони хочуть порадувати вболівальників хорошою грою. Перші два тури у нас будуть на виїзді – в найближчі вихідні ми гратимемо з командою з Кам’янця-Подільського, а потім їдемо до фаворитів нинішнього сезону – командою з Тернополя. А домашній тур відбудеться 9-10 листопада – ми приймемо «Хімік-2» з Южного». Також запланована кубкова гра з командою Суперліги з Запоріжжя.

Дуже позитивно оцінюю підготовку. Вперше в історії «Старого Луцька» вона була повноцінною. Всі плани були виконані, тож відмовок ніяких бути не може».
Про трансфери

Володимир Журжій: «Ми взяли Дениса Тютюнника, він вже півтора місяця знаходиться з нами. Вважаю, що адаптувався, у нього нормальні робочі відносини з хлопцями. Думаю, що він нам буде допомагати. Хотілося б, щоб його роль в команді була досить серйозна. Це досвідчений гравець, який грав в командах Суперліги, нам такі гравці дуже потрібні.

Також є домовленість з гравцем задньої лінії Андрієм Співаком. У минулому сезоні він був найкращим захисником Першої ліги. В останньому матчі він отримав травму, у нього було операція на обличчі. Хоча йому місяць не можна грати, але він приїде в клуб та буде тренуватися.

Звичайно, на цьому ми не зупиняємося. Я думаю, що будемо підписувати гравців, але вже впродовж сезону, дивлячись на проблемні позиції».

Про молодих гравців

Дмитро Чайковський: «Ми постійно працюємо над тим, щоб постійно залучати вболівальників на трибуни та зацікавлювати молодь займатися баскетболом. Зокрема цього року проводитимо чемпіонат міста серед учнів 5-8 класів «Шабля». У нас буде дублюючий склад, всі хлопці звідти навчаються в університеті та школах, тому ми повинні зробити для них повноцінний аматорський чемпіонат. Таким чином ми компенсовуватимемо їм ігрову практику. Також є чемпіонат України серед студентських команд».
Едуард Федчук: «Молодь з кожним днем додає, вони прислуховуються як до тренерського штабу, так і до досвдченіших гравців – це великий плюс для них. Росте гідна заміна».

Про завдання на сезон

Дмитро Чайковський: «Я думаю, що ми повинні провести цей сезон краще, ніж минулий, зокрема в навколобаскетбольному плані та у спортивній складовій».

Про налаштування гравців

Едуард Федчук: «З нетерпінням чекаємо початку нового сезону та будемо доводити все на майданчику. Щодо атмосфери, то в нас зібрався дуже хороший колектив, атмосфера дуже чудова. Ставимо перед собою максимальні завдання, як мінімум, показати кращу гру, аніж в минулому сезоні. Відбулася дуже серйозна підготовка, не так, як перед минулими сезонами, коли збиралися за декілька днів до матчу. Думаю, це дасть великий поштовх в новому сезоні».
Про конкуренцію у Вищій лізі

Едуард Федчук: «Кожна команда є сильним суперником, не можна розслаблятися. Потрібно поважати кожного суперника. Я не бачу ні дуже слабких, ні дуже сильних суперників – ця ліга є досить рівна».

Дмитро Чайковський: «Є команди», шанси яких оцінюють високо, зокрема через соцмережі задекларовано, що команда Тернополя боротиметься за перше місце. В них дуже потужний склад, були на товариських іграх в Китаї. Також є команда з Кривого Рогу, досить непогану гру показує команда «Ніко-Баскет».
Відзначимо, що перший домашній тур для «Старого Луцька» відбудеться 9-10 листопада, лучани приймуть на власному майданчику южненський «Хімік-2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus