USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Привітали із Днем матері: у Луцькому пологовому породіллям вручили подарунки

9 Травня 2021 15:06
Мамам, які зі своїми малюками перебувають у Луцькому пологовому будинку вручили ортопедичні подушки-позиціонери. Так адміністрація закладу вирішила привітати жінок, які цими днями народили у Луцьку своїх діток, з Днем матері.

Дехто з породіль уже готується до виписки, декого не так давно перевели з пологової зали. Анастасія днями народила свого первістка. Хлопчик і мама почуваються чудово. Новоспечена матуся каже: дуже задоволена ставленням персоналу і щаслива, як все минуло.

«У пологовому до мене дуже гарно поставилися. Чесно кажучи, якби не акушерка, я б не знаю що б робила. Тому найголовніше – слухатися акушерку і все буде добре», - каже вона.
Щороку у другу неділю травня в Україні відзначають День матері. Цього року свято припало на 9 травня. Нині у Луцькому пологовому будинку перебувають 23 мами, які вже дочекалися зустрічі зі своїми малюками, двоє з них – у відділенні для інфікованих на COVID-19.
Працівники пологового будинку вирішили по-особливому привітати пацієнток, які днями народили малюків у їхньому закладі. Завдяки підтримці спонсорів для матусь придбали подарунки – подушки-позиціонери для комфортного годування малюків, розповідає керівник закладу Сергій Сябрук.

«Бути не просто мамою, а й хорошою мамою і лишатися нею не тільки в 18-20 а й у 60-70 років – це непроста робота. Сьогодні – дуже гарне свято, а наш пологовий безпосередньо причетний до нього, адже саме тут і стають мамами. Тож ми вирішили не бути осторонь і відзначити тих матусь, які нещодавно народили діток у нашому пологовому будинку. Хтось з них у нас уперше, хтось – вдруге чи й учетверте. Але щоразу ця подія – народження малюка – не менш особлива», - зазначив він.

Привітала молодих мам і заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Сьогодні особливий день. 9 травня - це і святковий день з присмаком скорботи, і цього року на цю дату припав День матері, тож не могла сьогодні не приїхати. Бо найбільше щастя кожної жінки – відчути радість материнства. Відчуття, коли ти вперше береш на руки свою крихітку, нічим не передати і не відтворити, якщо ти їх не пережив. Сьогодні вкотре хотілося по-доброму радіти разом з молодими матусями, бо вони мають таку нагоду тримати на руках своїх малюків», - зазначила вона.
З початку року у Луцькому пологовому побачили світ близько 540 діток. Лише за останній тиждень тут народилося 38 малюків.

У одній з палат тішиться своєму маляті Оксана.
«Дякую, що допомогли нам з чоловіком стати батьками», - подякувала вона Сергієві Сябруку, який і приймав у неї пологи. Каже: у неї навіть не стояло питання куди звернутися, одразу ж обрали Луцький пологовий будинок. А оскільки так співпало, що на День матері вони ще перебували тут, то й молодим батькам вручили подарунок.
Один малюк цього дня перебував у кювезі в реанімації. Подарунок вручили й його мамі, яка саме прийшла подивитися, як підростає її дитинка. Лікарі кажуть: дитинка вже добре набирає вагу, в стабільному стані. Тож скоро має опинитися в палаті разом з мамою. Тоді й зможуть скористатися подушкою.
До слова, у Луцькому пологовому будинку є ще одна традиція: мамі кожного сотого малюка теж вручають подарунок. Нещодавно уже вітали маму, яка народила 500-ту дитинку цього року в закладі.

Як переконує заступниця міського голови Ірина Чебелюк, у міській раді пишаються, що Луцьк має комунальний заклад такого рівня як Луцький пологовий будинок.
«З боку органу місцевого самоврядування ми намагаємось підтримати і заклад, і медичний персонал, і лікарів, щоб нашим пацієнтам було комфортно. Є велика заслуга керівництва пологового будинку, яке дбає про імідж закладу. Адже у нинішніх умовах розвитку медицини НСЗУ змушує включатися керівників як менеджерів.

А сьогодні, користуючись нагодою, хочу привітати всіх мешканок нашої територіальної громади і побажати кожній, хто ще не став мамою нехай обов’язково стане, кому це пора. А тим, хто мають діток - нехай вони насолоджуються кожною хвилиною. Бо життя таке невблаганне і ми часто за буденними справами недостатньо приділяємо уваги нашим дітям. Хочу побажати, щоб кожна мама була на своєму місці і дарувала своїм дітям відчуття комфорту затишку і захисту», - резюмувала вона.


Юлія МАЛЄЄВА

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus