USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Приїхав з Москви, аби покататися на луцькому тролейбусі

19 Квітня 2012 12:42
Гості з усієї України та навіть Росії приїхали, аби покататися на зеленому луцькому тролейбусі. Так, нещодавно у Луцьку відбулись «Покатушки-2012».

Про це інформує газета Волинь-нова.

Зеленому тролейбусу «Богдану-Е 231», якого інколи прозивають «крокодилом», наразі довелося перевозити не зовсім звичайних пасажирів. Так, хлопців та дівчат із Тернополя, Львова, Києва, Дніпропетровська, Херсона, Москви та Луцька об'єднує щире захоплення та зацікавлення цим видом машин із класу «рогатих», усі вони називають себе просто — «трансфани».

До Луцька молоді люди завітали, аби узяти участь у чергових «покатушках», які цього року ще й приурочені до святкування 40-річчя луцького тролейбусного руху.

«Катання по Луцьку 2012» проходить уже втретє.

У 2007 році трансфани з усієї України мали можливість вперше здійснити схожу подорож вулицями обласного центру на найстарішому тролейбусі Луцька «Шкоді 9-Тр» під №34.
Саме тоді Луцьке підприємство електротранспорту святкувало своїх «35».

Цьогоріч – ювілей. Найзапеклішим місцевим любителям рогатих машин Юрію Ліснічуку та Андрію Сасюку вдалося влаштувати чергове свято на колесах. Загалом, «покатушки» — це з'їзд фанів з метою обміну інформацією та ознайомлення із транспортною мережею міста, у якому вони проходять.

Як і минулого разу, відправною точкою подорожі є вхід-в'їзд у депо. Нинішній маршрут такий: Вересневе — Автозавод — Гаразджа — Центр.

Водій Володимир зазначає, що ці пасажири відрізняються від тих, яких возив щодня. Хобі молодих людей йому подобається, адже цей вид транспорту таки є за що любити!

17-річний школяр із Тернополя Андрій Окрутний є учасником проекту створення тролейбуса-музею «Шкоди-ТР» 1976 року випуску. До літа хлопці планують відновити заводський стан машини, всередині навести порядок, стіни прикрасити фотографіями з життя тролейбусного руху міста.

«Треба зберігати раритети. За оцінками експертів, тролейбусна є однією з найперспективніших галузей транспорту, яка може далі розвиватися. Сьогодні маршрутки заполонили місто. У містах Європи їх нема, на відміну від красивих тролейбусів і трамваїв.

Запаси нафти та газу є невічними. У великому місті стояти у пробках — не найкращий спосіб провести частину свого життя», - висловився він.

Хлопець розробляє систему створення міжміського електротранспорту на літійних акумуляторах. Такі машини, мовляв, уже є в Новосибірську. Вони можуть рухатися без струму понад 30 кілометрів, після чого мають 4 години заряджатися. Проте, для реалізації цього проекту потрібні станції перезарядки, будівництво яких коштує недешево.

Над своєю роботою Андрій працює у Малій академії наук. Неодноразово займав перші місця на всеукраїнських конкурсах. А оскільки хоче вступати до Харківської національної академії міського господарства на факультет «Електротранспорту», то цілком реально, що мрії молодого творчого науковця у недалекому майбутньому можуть стати реальністю.

А от Олександр Конов покататися на луцькому «Богдані-Е231» приїхав аж із Москви. На питання, чи варто було долати тисячі кілометрів, щоб кілька годин поїздити вулицями Луцька, відповідає, що і вулиці, і лучани, і місцевий транспорт цього таки варті. У своєму місті молодий чоловік є адміністратором сайту трансфанів, на якому вони мають можливість спілкуватися та ділитися корисною інформацією. Зокрема, Олександр зазначив, що у Москві вартість талончика на проїзд коштує 28 рублів, буханка хліба — менше 15.
Квиток має вигляд картки з магнітною стрічкою, яку потрібно застосувати при вході. Мовляв, така система забирає багато часу.

Захоплення Олексія Воробйова з Херсона змусило його піти на курси водіїв. Через 5 місяців отримав можливість провезти свого першого пасажира. З шостої ранку чоловік за кермом, і так аж до сьомої-восьмої вечора. Саме післяпіковий вечірній час є найулюбленішим для водія — мінімум транспорту на дорогах, максимум затишку та безпеки. 70-80 відсотків пасажирів — пільговики, проте саме вони приносять йому яблука та цукерки.

Подарунком і для гостей, і для організаторів стало запрошення відвідати Луцький автомобільний завод. Для трансфанів ця екскурсія стала такою собі межею мрій.

Так, на вході здали телефони та фотоапарати, трансфанам показали цехи, в яких, зі слів працівників, з гостей бували лише президент та прем'єр-міністр. таким чином, до виробничих приміщень молоді люди увійшли, наче до храму. Зокрема, побували у кузовному, складальному, фарбувальному та інших цехах. Побачили й саме «нутро» тролейбуса.

Відвідувачам розповіли: за місяць завод випускає бпонад 200 одиниць машин, середня вага однієї дорівнює 10 тонн, вартість — 1 600 000 гривень. Луцькі машини потрапляють до більш ніж 15 країн світу.

Окрім того, стало відомо, організатори свята Андрій та Юрій повернули до життя машину під номером 165, яка сьогодні повноцінно возить своїх пасажирів. На лівому боці напис зеленою фарбою «Рідному місту — гарні тролейбуси».

З тиждень хлопці провели у луцькому депо. Самі придумали оформлення, підібрали кольори, за власний кошт придбали частину фарби, пошили шторки, салон же прикрасили якісними фотографіями із зображенням тролейбусів.

«Приємно, коли водій передає подяку від пасажирів. Одна жінка пройшла по всьому тролейбусу, переглядаючи світлини. Коли зустрічаєш оновлену машину, то пишаєшся тим, що це твоя робота», — розповідають хлопці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 19 Квітня 2012 15:23
Дуже добре що є такі люди які мають можливість і дбають про тролейбуси, щзо не скажеш про нашу владу. І дуже сумно що з нашого автозаводу тролейбуси потрапляють до більш ніж 15 країн світу, а до Луцька потрапити не можуть, особливо останні моделі, в яких нвіть їздити вже можна...
AntiUkr Показати IP 19 Квітня 2012 20:38
Искренне рад тому, что Луцкую часть поставок троллебусов в Крым сократили на 70%, на тендер в Севастополь и Харьков даже не допустили. Не фик выгодные заказы захукрам отдавать. Свои предприятия надо обеспечить работой. Зачем чужие?
TFA до AntiUkr Показати IP 20 Квітня 2012 22:17
Зато в Київ поставляють. За Крим ще нічого невідомо, там боротьба між ЛАЗом і Богданом продовжується.
TFA Показати IP 19 Квітня 2012 23:40
Ви би хоч до кінця скопіювали ту статтю з Волині, а то останнє речення викинули. Велика подяка журналісту Тетяні Свереді за те, що була присутня на заході, і за цікаву статтю :)
Игорь114 Показати IP 22 Квітня 2012 16:53
А чого не було сказано що ще гості з Рівного були)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus