USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прийом переселенців: уряд збільшив удвічі компенсації за комунальні послуги

1 Жовтня 2022 06:02
Кабінет Міністрів з 1 жовтня розширює можливості розселення внутрішньо переміщених осіб, зокрема удвічі збільшується розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми «Прихисток».

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Так, програма передбачає державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон проведення воєнних (бойових) дій.

«Власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну таку особу на місяць. Це стало можливим завдяки оновленому Меморандуму про співпрацю, який від імені уряду уклав Мінрегіон із Товариством Червоного Хреста України», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Субсидії й пільги виплачуватимуть по-новому: що зміниться для волинян з 1 жовтня

У Мінреінтеграції нагадують, що нещодавно уряд схвалив ще одну новацію: при нарахуванні субсидій згадана компенсація не буде обчислюватися як отриманий дохід. Вказане стане ще одним хорошим стимулом для тих, хто приймає у себе вимушених утікачів від війни.

Крім того, окремо було розширено перелік закладів, які отримають компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистять ВПО. Таке право матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а і юридичні особи, ФОПи, релігійні організації й інші – всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus