USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки лучан отримують компенсації за прихисток переселенців

23 Січня 2024 08:40
У Луцькій громаді за грудень 2023 року і перші дні січня приблизно 300 власників житла подали документи на отримання грошової компенсації за прихисток переселенців.

Як розповіла Суспільному директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як, кількість заявників зменшилась у порівняні з попередніми місяцями.

Компенсації за прихисток переселенців

За розміщення у своєму житлі переселенців відшкодування за комунальні послуги у літній період становлять в межах 445 гривень на кожного члена сім’ї.

На зимовий період, опалювальний сезон, ця сума сягає на одну особу – в межах 900 гривень, каже керівниця ЦНАПу.
Читати ще: Компенсація за прихисток переселенців: скільки волинян отримують такі виплати

Упродовж перших п’яти днів кожного місяця власники житла, мають подавати документи для компенсації витрат на житлово-комунальні послуги у зв’язку з тим, що поселили у своїх оселях переселенців.

Зміни в оформленні документів

Від початку 2024 року відбулися деякі зміни у документах, які подаються на компенсацію витрат за прихисток внутрішньо переміщених українців.

«29 грудня було внесено зміни до 333Постанови Кабміну, відповідно до якої міняються документи, які подаються безпосередньо на відшкодування пільг за комунальні послуги ВПО і власнику. Це змінений лише бланк і саме повідомлення», – каже Лариса Карп’як.

Читати ще: Кабмін зняв вікові обмеження для тих, хто хоче поселити у себе переселенців

Алгоритм дій для отримання компенсації не змінився, говорить адміністраторка Оксана Солоха. Спочатку власник повинен звернутися до органу місцевого самоврядування із повідомленням про безоплатне розміщення переселенців.
Документи для власника житла:

Паспорт, ідентифікаційний код власника житла;

Документ, який підтверджує право власності на житло;

Номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом IBAN).

Документи для внутрішньо переміщених людей:

Паспорт, ідентифікаційний код.

Свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний код дитини.

Довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Компенсацію витрат за прихисток внутрішньо переміщених українців можуть отримати власники або співвласники, наймачі чи орендарі державного, чи комунальної форми власності житла за певних умов: відсутності заборгованості за комунальні послуги та відсутності родинних зв’язків із внутрішньо переміщеними особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus