USD 39.70 39.98
  • USD 39.70 39.98
  • EUR 39.75 39.97
  • PLN 9.80 9.93

Прийшов у військкомат прописатися, а отримав повістку: у Луцьку чоловіка судили за відмову від мобілізації

10 Березня 2024 12:23
У Луцьку судили водія-далекобійника, який сам прийшов до ТЦК, щоб зареєструватися в місті, а після отримання повістки відмовився від мобілізації.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, за це ухилянт отримав три роки тюрми.

30-річний Олександр В., який працює далекобійником, торік 11 травня отримав повістку про необхідність прибути у вказаний день для проходження служби у ЗСУ, проте у пункт збору так і не з’явився.

У суді обвинувачений вину визнав частково. Як розповів, він прийшов у військкомат, щоб зареєструвати в Луцьку, бо батьки там придбали квартиру. Перед тим підсудний мешкав у Млинівському районі Рівненської області.

Читати ще: Волинянин відмовився від мобілізації, бо доглядає за хворою матір'ю. Суд його покарав

У військкоматі йому відразу дали направлення на проходження військово-лікарської комісії, яку він пройшов за 10-15 хвилин у тому ж приміщенні. Зі слів чоловіка, він повідомляв працівникам ТЦК, що стоїть на військовому обліку в Рівненській області.

Тож, на думку чоловіка, повістку йому видали незаконно, бо він перебуває на обліку у ТЦК в іншій області. Саме тому, зі слів обвинуваченого, він не з’явився у пункт збору. Також додав, що закінчував академію внутрішніх військ МВС України і має офіцерське звання, і це повинні були врахувати у військкоматі. А повістку, зі слів чоловіка, взяв, бо нібито військкоми його залякали.

Як додав обвинувачений, намірів ухилятись від служби він не мав, тож просив суд суворо його не карати.

Проте суд критично віднісся до слів обвинуваченого, оскільки їх повністю спростували покази свідків.

Читати ще: Навчається у Польщі: на Волині судили студента, який хотів виїхати за кордон, купивши «інвалідність»

Зокрема, працівники військкомату заявили, що жодних відомостей про те, що чоловік перебуває на обліку в іншому ТЦК він не надавав, як і інформацію про офіцерське звання. Крім того, перебування обвинуваченого на обліку в іншому РТЦК не є перешкодою для вручення повістки, оскільки у триденний термін ТЦК мав бути повідомлений про те, що обвинувачений призваний на військову службу.

Суд дослідив матеріали справи та визнав Олександра В. винним, призначивши йому три роки позбавлення волі.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Пам'ятайте Показати IP 10 Березня 2024 12:38
І за цими прийдуть, ще будуть розстріли, чекайте. Не судіть і не судимі будете.
123 до Пам'ятайте Показати IP 10 Березня 2024 17:10
Ті що прийдуть з армії в тебе скоріше спитають чого ти там не був. Мені так смішно з тебе, ти такий межгалактичний мудак
ABC Показати IP 10 Березня 2024 14:51
От мені цікаво. А ТЦКуни не бояться, що ті, кого вони силою та обманом мобілізували, після війни повернуться додому і згадають їм все по повній програмі?
ТЦК до ABC Показати IP 10 Березня 2024 17:05
А що вас боягузів боятися?! Ти може з хати виповзеш та покажеш?
Анонім до ТЦК Показати IP 11 Березня 2024 07:03
Скільки людей сьогодні викрав? План виконав?
ТЦК до Анонім Показати IP 11 Березня 2024 13:05
Звідки тебе можуть викрасти, золотце?!
Анонім до ТЦК Показати IP 12 Березня 2024 06:58
Як ти заговорив. Бойовий гей?
Солдат до ТЦК Показати IP 11 Березня 2024 09:35
Ага ви боягузи рванете за кордон з нахапаним баблом а решта буде белькотіти "що тоя не я, то був наказ, я там не працював ітд і сцятися" ви герої тільки в тилу де 5-7 на одного. Нас багато хочуть "пригадати вам за борг" як повернемося.
ТЦК до Солдат Показати IP 11 Березня 2024 13:06
Ти такий солдат, як з гівна куля
Анонім до ТЦК Показати IP 11 Березня 2024 21:53
Тиловим гівном ти себе показав достатньо.
ТЦК до Анонім Показати IP 12 Березня 2024 09:51
Кому показав, тобі сцикливому ухилянту?! І, я на відміну від тебе там був, поки ти за жінку ховався. брехун ти, а не солдат
андрій до ТЦК Показати IP 12 Березня 2024 11:32
чоловіче бійся щоб случайно щось не вкололи в підїзді чи на вулиці і не стався інфаркт, не всі такі дурні як ви про них думаєте, ти ж живеш серед простих людей, ти ж не їздиш з охороною і не живеш в закритих маєтках і не харчуєшся виключно в ресторанах для віп, де немає доступу нищого класу суспільства, ти ж такий як всі, не забувай про це, є люди з мізками і інтелектом які можуть план помсти вибудовувати роками і реалізувати вдало, не усі раби такі раби як тобі здається, і не усі жертви штучної ідеї нації яку нам написали в фсб і її реалізували тут ще з далеких 2000-их з партії свободушка, настануть часи і ви або зникните в тінь або боятиметесь власної тіні, тільки якщо правда хоч на 20% вспливе хто реально стоїть за цією війною і хто на кого робить
Анонім Показати IP 10 Березня 2024 16:30
Як можна пройти лікарську комісію у приміщенні військкомату за 15 хвилин?!!!. Відноситесь до людей, як до людей, а не як до гарматного м’яса в кінці кінців.
Федь Показати IP 10 Березня 2024 17:54
Шкода чувака.Але,прийти самому в НКВс-потрібно бути Лошарою.
ТЦК Показати IP 12 Березня 2024 09:46
Ахахаха, які сталі сміливі наші . в коментарях всім страшно погрожують, а вжитті слабо?!
андрій до ТЦК Показати IP 12 Березня 2024 11:41
не слабо ви як наодинці то як криси усі працівники тцк, знаю декількох спочатку робили держчиновниками пройшли рівненський полігон і попали в обласне тцк, так от вся вулиця знає що воно робить в тцк , тепер його взагалі не видно по вулиці не видно приїзжає одразу машиною і в хату ні з ким не спілкується, скупляється вже не в супермаркеті в своєму районі а в атб за 2 квартали ))) воно знає що пропрацювавши в НКВс тотім буде мати бабло на якесь ауді q7 і квартиру під 100квадратів в новобуді і тому готове потерпіти цю роботу і пішло воно в тцк з роботи державної де мав почті 70тисяч зп, видно в тцк кращі перспективи побачив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus