USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пункт пропуску «Ягодин» планують розширити

11 Лютого 2021 22:14
Під розширення митного пункту пропуску «Ягодин» треба виділити 9 гектарів землі.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 4 чергової сесії Волинської обласної ради, 11 лютого.

Зокрема, депутати ухвалили рішення про подання до Верховної Ради щодо надання дозволу на припинення користування земельною ділянкою особливо цінних земель. Йдеться про 9 гектарів, які мають використати під розширення міжнародного пропуску «Ягодин». Ці землі треба вилучити з постійного користування ДП «Прибузьке лісове господарство».

У жовтні 2020 року пресслужба Офісу президента повідомила, що Укравтодор у 2021 році планує розширити і реконструювати українсько-польський пункт пропуску «Ягодин», а також частину траси М-07 після Ковеля до кордону, щоб вона була першої категорії.

Своєю чергою, народний депутат Ігор Гузь 5 лютого виступив із трибуни Верховної Ради і публічно звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою розпочати роботи з облаштування митних переходів «Устилуг» і «Ягодин».

Раніше, під час онлайн-дискусії, що відбулась за ініціативи громадської організації «Європа без бар’єрів» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», директор департаменту Державної митної служби України Сергій Бодров повідомив, що у Держбюджеті 2021 року на розбудову прикордонної інфраструктури передбачено лише 500 млн грн. Частина цієї суми передбачена для Волинської митниці. З його слів, ці кошти будуть спрямовані на ремонт адміністративної будівлі, а також заміну асфальтного покриття на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дальнобійник Микола Показати IP 11 Лютого 2021 23:10
На ті гроші, шо передбачені у держбюджеті, можна хіба-що вапном побілити будинок митниці і чорною сажею підвести цоколь, як моя бабця свою хату перед паскою !
127 Показати IP 12 Лютого 2021 11:26
розширяємо митні пункти, Таке враження що в Європі нас не дуже чикають.
Школяр Показати IP 13 Лютого 2021 10:15
Треба прагнути до того щоб тих пунктів не було...А наші тільки розбудовують....Пункти і укріп. райони треба на Північних та Східних кордонах держави.На заході вже треба потроху йти до демонтажу!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus