USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Путін переконаний, що у війні час грає йому на руку, – розвідка Естонії

8 Лютого 2023 15:18
У Службі зовнішньої розвідки Естонії заявили, що російський президент-диктатор Володимир Путін впевнений, мовляв, час на його боці у війні. Адже Москва має достатньо ресурсів, аби підживлювати свою військову машину.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на щорічний звіт естонської розвідки.

Проте у розвідці наголошують: навряд чи РФ досягне «якісного стрибка» у своїй здатності вести війну. Втім главу Кремля це не зупинить, незважаючи на невдачі в перший рік вторгнення. Диктатор вважє, що ключовим фактором цього є ослаблення підтримки України з боку партнерів, зокрема, США і НАТО.

«Путін тягне час, вважаючи, що Україна і Захід виснажаться раніше за Росію», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Путін вважає, що зможе бомбами змусити Київ сісти за стіл переговорів. Фахівці зауважують, що він не виявляє жодних ознак поступливості та може застосувати інструменти «пропагандистського імперіалізму».

Своєю чергою, у Москві еліта стурбована тим, що президент «збожеволів». Але «більшості з них не вистачає сміливості зробити реальні кроки до змін».

Наголошується, що наразі в РФ немає жодної значної групи з демократичнми цінностями. Натомість «радикальні» фракції змагаються за владу. Такими є засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин і голова Чечні Рамзан Кадиров.

Читати ще: Кадиров та Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна, – аналітики

Естонська розвідка називає авторитарний режим Путіна «Радянським Союзом 2.0», де «на горизонті не було нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина».

У Службі розвідки наголошують, що Москва вважає Балтію найбільш вразливим регіоном у військовому альянсі з 30 членами. Тому Росія, «дуже ймовірно», віддасть пріоритет відновленню своїх військ поблизу Естонії, що може тривати до чотирьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Лютого 2023 16:33
Колективний Захід теж в цьому переконаний, інакше не поспішали б з танками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus