USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Путін планує ядерний удар по Литві та Польщі з Білорусі: історик вказав терміни

28 Березня 2023 23:18
Кремлівський диктатор Володимир Путін планує перекинути ядерну зброю не для погроз Заходу, а для нанесення удару по Литві та Польщі.

Впевненість у цьому висловив історик Юрій Фельштинський, зазначивши, що дії НАТО у відповідь можуть повністю стерти з лиця землі Білорусь як державу, передає УНІАН.

«Погрожувати ядерною зброєю можна з Росії. І Росія цю справу досить послідовно і багаторазово з регулярністю тиражує. Тому для того, щоб погрожувати Заходу або Європі ядерною зброєю, не потрібно її перекидати у Білорусь. Її перекидають в одному єдиному випадку – для нанесення ядерного удару. Я заявляю абсолютно відповідально, що не пізніше вересня цього року з Білорусі по Литві і Польщі будуть нанесені ядерні удари, якщо Захід не зробить превентивних дій у цьому напрямку», – заявив він.

На думку Фельштинського, єдина причина, по якій Путін не анексує Білорусь, це намір використовувати її як плацдарм для нанесення ядерного удару.

«Якщо існували якісь червоні лінії, які Путін не мав би переходити або перехід яких означає буквально катастрофічні наслідки для Європи, то ось ця червона лінія вже Путіним перейдена», – зазначив історик.

Він упевнений, що у відповідь на ядерний удар з Білорусі, вона буде просто знищена.
25 березня президент РФ Володимир Путін заявив про намір розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Глава «Слуги народу» Давид Арахамія допустив додаткову мобілізацію в Україні на тлі нових погроз Путіна. Натомість член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський спростував заяву про посилення мобілізації.

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що Путін вдається до ядерного шантажу через те, що зазнає поразки на полі бою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дикий Показати IP 28 Березня 2023 23:44
Везіть історика в дурку.
33 до Дикий Показати IP 29 Березня 2023 10:07
VMESTE S PUTINIM!!!
скептик до Дикий Показати IP 29 Березня 2023 11:56
готуй чергові шашлички. і не забуть собі деревяний макінтош приготувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus