USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Раді пропонують заборонити гастролі росіян в Україні до завершення війни

5 Липня 2017 10:56
На розгляд Верховної Ради подали законопроект №6660 щодо обмеження проведення гастрольних заходів на території держави-агресора та на території України, в тому числі й на тимчасово окупованій території України.

Пропонується заборонити гастролі російських артистів, а також українських - в РФ.

З такою ініціативою виступили позафракційних четверо депутатів - Олег Осуховський, Михайло Головко, Юрій Левченко; головний ініціатор - Андрій Іллєнко.

Згідно з пояснювальноюї запискою, заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі й на окупованій - це дуже важливо в цілях забезпечення інформаційної безпеки та цілісності України.

"Крім того, з метою забезпечення безпеки українських гастролерів доцільно заборонити проведення гастрольних заходів гастролерами, які є громадянами або резидентами України, на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території", - зазначили автори законопроекту.

Документ вводить зміни до закону "Про гастрольні заходи в Україні", забороняючи українським артистам виступати у Росії та на окупованих територіях, а російським, відповідно - в Україні та на окупованих територіях (на окупованих територіях не можна виступати нікому - ані громадянам інших країн, ані особам без громадянства, аж до того часу, коли всі війська агресора будуть виведені, а кордон повернеться під контроль України).

Прописано і низку виключень: - гастролер до початку виступів надав організаторам заходу письмову заяву про засудження російської агресії (форму встановить Кабмін); - обмеження не стосуються громадян РФ, які переїхали жити до України; - гастролер неодноразово засуджував російську агресію проти Україну, про що свідчать публікації у ЗМІ.

Порушникам забороняється гастролювати в Україні до завершення збройної агресії з боку РФ.

Гастролювання на території РФ для українських артистів пропонують криміналізувати: штраф до 2 550 грн, або арешт до півроку, або обмеження волі до 3 років. При повторному порушенні зазначених норм чи змові групи осіб - позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
АТО Показати IP 5 Липня 2017 11:11
коментар було видалено
українка Показати IP 5 Липня 2017 11:33
Супер!!!!!!!!!! Ворогам та вбивцям українців тут не місце.
пенсіонер до українка Показати IP 6 Липня 2017 06:24
Уже тисячу років російський зброд "братів" є ворогом українців і ніколи ми це їм не простимо.
бритва оккама Показати IP 5 Липня 2017 12:51
ці всі заборони - це обмеження прав та свобод громадян України...Януковича вигнали,щоб жити в демократичній європейській державі,а отримали тоталітарний режим.
Я Показати IP 5 Липня 2017 14:43
Інтересно як би виглядало в 1941-1945 роках коли б німецькі артисти приїздили б до нас на гастролі???
Карати не Показати IP 5 Липня 2017 21:03
Артистів а можливо тих ,хто на ті концерти ходить.
До я Показати IP 5 Липня 2017 21:06
В 1939-1945 році це йшла повномасштабна світова війна , а це тіпа ато а не війна.І нехай ато незакінчується ніколи на ньому владі і учасникам можна заробляти міліони
Волинянин Показати IP 6 Липня 2017 06:07
Які можуть бути гастролі з країни окупантів і вбивць. Це гастролі фашистів в Челябінську 1942 року. Це яким мудаком треба бути - ходити на такі попсові концерти на могилах вбитих українців як дивитися на дітей сиріт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus