USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Радянська символіка в Луцьку лишилася поза законом

10 Січня 2012 17:52
Луцька міськрада відхилила протест прокурора міста на рішення про заборону використання радянської символіки у Луцьку. Відтак, символіка лишається поза законом.
Про це йшлося під час позачергової сесії Луцькради 10 січня.
З червоними прапорами під стінами Луцької міської ради зібралося декілька десятків людей різного віку.

Як розповів один з організаторів пікету, активіст Луцької міської комсомольської організації Михайло Кононович, цей пікет має на меті показати депутатам ради, що «їм дуже хочеться, але вони не можуть заборонити радянський прапор».

«От я не виконую рішення міськради і тримаю цей прапор – покарайте мене! Це все одно що вони б сказали, що 1 вересня діти йшли в школу і не йшов дощ», - зазначив Кононович.

Михайло Кононович повідомив, що серед учасників пікету – члени Луцької міської комсомольської організації, міської організації Комуністичної партії України та обласної організації Спілки радянських офіцерів. Він також додав, що луцькі комсомольці направили до прокуратури міста заяву. «В цій заяві йдеться, що депутати свідомо йдуть на сепаратизм. Ми подали заяву в прокуратуру, щоб всіх депутатів, які ініціюють сепаративні настрої на розкол країни, розхитуючи таким чином політичний устрій, щоб їх всіх притягнути до кримінальної відповідальності» - наголосив Кононович.

Поки пікетувальники стояли з червоними прапорами під стінами міськради, в залі засідань депутатів віншував з різдвяними святами народний аматорський хор «Злагода», після чого почалося обговорення проекту рішення про протест прокурора на заборону використання радянської символіки у Луцьку. Нагадаємо, відповідне рішення депутати міськради ухвалили 20 квітня


Аргументувала необхідність підтримати протест прокурора депутатам заступник начальника юридичного відділу міськради Ольга Гамаскова. Вона, зокрема, зауважила: «Згаданим рішенням Луцька міська рада вийшла за межі своїх повноважень і ухвалила рішення суспільного значення, а не місцевого».

Дискусія поміж депутатами тривала більше години.

Так, депутат Анатолій Бірюков попросив надати визначення, що ж таке «радянська символіка». «Як виглядає радянський прапор та символіка? Молодь взагалі вже не знає, як виглядає те, що ми забороняємо», - сказав він.

Гамаскова зауважила, що чіткого визначення у законодавстві щодо такої символіки немає, але чітко вказано, що ж таке прапор Перемоги.

«Бютівець» Сергій Григоренко на це відповів: «Мені не зрозуміла позиція про перемогу в, так званій, Великій Вітчизняній війні. Для мене й для багатьох українців вона - велика трагічна… Ви вступаєте в певні юридичні протиріччя. Ми не говорили про прапор Перемоги, а про радянську символіку».

Його підтримав «нашоукраїнець» Андрій Козюра, який додав: «На моє переконання ці символи Радянського Союзу під якими похоронено багато українців і знищували все українське. В нас, гадаю, є право ухвалювати такі рішення. Думаю, міська рада буде послідовна і відхилить протест прокурора».

Натомість підтримати протест прокурора закликав колег голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук. Свою позицію він аргументував тим, що варто поважати людей, які з червоними прапорами в руках захищали Україну від фашистських загарбників: « Дати можливість тим людям, які воювали, проливали кров, вийти з прапорами на День Перемоги»

До дискусії долучився й секретар ради Григорій Пустовіт: «Ми напевно заплуталися в понятті «символіка». Це є гімн, прапор і герб. Якщо на гербі Радянського Союзу були зображені колоски і земля, то це не значить, що ми забороняємо землю і колоски. То ж, про елементи символіки говорити некоректно».

Він також нагадав, що прапор Перемоги не може бути радянським символом, бо за радянських часів такого не існуловало. «Наше рішення носило чисто символічних характер, бо ні радянській символіці Україна сказала ще 1991 року» - резюмував Пустовіт.

Заступник прокурора міста Олег Юрченко також звернувся до обранців громади, перш ніж ті мали проголосувати: «Ви маєте діяти так, як написано в законі. Якщо закон вам не дав права встановлювати заборону, ви цього робити не маєте права. Ви становили заборону, вийшовши за межі повноважень визначених у законах. Аналолічні рішення приймалися в інших радах і були опротестовані у судах».

Просив слова у депутатів один з учасників пікету - голова ВОО Спілки радянських офіцерів Валерій Журавльов. Однак обранці громади двічі проголосували проти того, аби надати йому слово.

Дискусія завершилася тим, що депутати 28 голосами «за» відхилили протест прокурора міста про заборону використання радянської символіки у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Комуняка на гілляці Показати IP 10 Січня 2012 17:56
Цікаво дізнатися позицію нашого "градоначальника". Хоча, якого біса,який він мер і про яку особисту думку можна говорити, коли вона відсутня?!
Небайдужий Ветеран Показати IP 10 Січня 2012 18:01
А те, що під червоним прапором знищили мільнони українців перед Другою світовою війною та після неї...Тож про яку червону шмату можна говорити???
Жнець Показати IP 10 Січня 2012 18:04
Хочеш жни, а хочеш куй - все одно получиш ..............
Гривня $$$ Показати IP 10 Січня 2012 18:10
О як в пана Корольчука заграла НКВДистська кров!!! Не може він без червоного. Все прапори та прапори! Ліпше про бюджет подувам би. Бюджет недолугий.
тиць-здиць Показати IP 10 Січня 2012 18:21
А шо, зима тепла. Чом би не зібратися зграйкою і не пукнути голосно в калюжу?
ІЗЯ Показати IP 10 Січня 2012 19:09
І чьо ви сьєбє думаєтє господін Юрьченко, как ето ви сєбє дозволілі виступіть на незаконной сєсіі. Она же могла состоятся ісключітєльно в дєсятіднєвний тєрнмін. Участвоя в нєй ви нарушілі закон о прокуратуре (см ст. 21). Вєрю, што Ваши братья по оружию (прокуратурє) Вас оценят і опротєстуют Ваши дєйствія?!! Не забудьтє ценить "братьєв меньших" - кононовичєй!
1111 Показати IP 10 Січня 2012 19:25
Цирк. Поза яким Законом? Судячи з фото сьогодні широко символіка використовувалась, і це в час ще діючого рішення Луцької міськради про її заборонення. Буде вона використовуватись і надалі, бо покарання законодавством за використання символіки не передбачене, і жоден працівник правохоронних органів навіть не запитає чого з нею ходять. "Рішення чисто символічне"- ну повний абсурд, краще б чисто не символічно дорогами та каналізаціями зайнялись. Або вже інвесторів пошукали щоб було що при формуванні бюджету ділити.
Изя Шнеерзон Показати IP 10 Січня 2012 19:49
Ура!!! Наши в городе! А погромы будут? Никто не отвечает на мой вопрос. Модератор, как он очень часто это делает, удалит мой комент. Ну, что тут поделаеш, он тоже хочет кушать. А, за мои коменты его будут ругать. Антисимитское настроение в редакции видно невооруженным взглядом, а Мирослав удаляет реплики на иврите. Почему эта дискриминация? На фене можно-на иврити нет. И это они называют д...кратией.
antikommi до Изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 13:33
Ізя, а що воно за поняття таке *антисемітизм* -пояснити зможете?
ЗНАК Показати IP 10 Січня 2012 21:23
Забороняючи неіснуюче - нічого не заборонеш. Забороняються ЗНАКИ, які були символікою. Знаки заборонити можна. Знаки позазаконом. Символи ж в законі тіеї чи іншої держави. Нема держави-нема символів. Проте речі(символи) на які рівнялися жителі держави тримають їх як знак.. Знак не несе навантаження величі. Наявність його(знаку) у руках, або на лацкане говорить про те що я ношу собі значьок, я ношу собі флажок.
олег черненко Показати IP 10 Січня 2012 21:32
Молодци коммунисты! Вам рэспект и уважуха!!! Я ваш верный солдат!!!
зaгрeб Показати IP 10 Січня 2012 22:07
Крaснaя символикa-eто тряпкa которой можно воспользовaтсa во врeмя критичиских днeй.
ІЗЯ Показати IP 11 Січня 2012 08:03
Согласно закону Ви, господін Юрченко, должни дєйствовать согласно ч. 2 ст 19 Констітуції, а нє как Вам вздумається.
Настя Показати IP 11 Січня 2012 09:16
Оце так репліки. Звідки стільки розуму, щоб таке понаписувати в коментарях???Можливо писали після свят, ще не все погане вийшло з голови, тому й понаписували. Сором!
небайдужий Показати IP 11 Січня 2012 10:15
Ну що ж . міська рада безумовно в черговий раз продемонструвала "власну демократичність і неухильне дотримання букви закону" , відмовивши представнику ветеранської організації у праві на виславлення своєї думки. Діючи згідно такої "дивної логіки" слід відмінити автентичність дипломів про вищу освіту у тих депутаиів , що отримали її в радянські часи, а в молодших - атестати про середню освіту, що скріалені печаткою з гербом СРСР, ордери на квартири з такою ж печаткою, в яких проживають депутати, трудовий стаж і записи в трудових книжках і т.д. Тоді начтане цілковита націанально-усвідомлена демократія, тобто повний вбсурд.
serafim Показати IP 11 Січня 2012 10:20
Шановні дописувачі!В нашій державі є лише один закон,який підлягає безаперечному виконанню усіма українцями.Це-Конституція України.Ніхто,ні облдержадміністрації,ні обласні та міські ради не мають права приймати рішення,що суперечать основному закону нашої держави.Прокуратура винесла правильне рішення.Якби вона цього не зробила,то завтра міськрада скажімо Донецька заборонить козацьку чи бандерівську атрибутику і вийде шо вона права:)Такі недолугі псевдополітики як Григоренко і єже з ним не знаючи історії власного народу та законів власної держави, щоб пропіаритись перед виборцями маму рідну продадуть щоб засвітитись у ЗМІ.Про таких є хороша українська приказка: "Якщо розуму нема,то й ніде не купиш!"Подумайте,ви ж українці!!!
Анжела Романівна, депутат і педагог Показати IP 11 Січня 2012 13:56
Молодці! Це нафталінове комунякське зло не має права підіймати навіть голови. Рішення політичне і АБСОЛЮТНО адекватне діям можновладців, які за формальними ознаками намагаються реанімувати совок, аби на чорне сказати червоне, а на біле - чорне. ГАНЬБА!!! вузьколобим пристосуванцям. Радує, що у міськраді - існує здорове і політично свідоме ядро.
я до Анжела Романівна, депутат і педагог Показати IP 11 Січня 2012 17:24
в горсовете не ядро, а х..ло существует!!!
Хатуль Мадан Показати IP 11 Січня 2012 14:35
Пошел Ким Чен Ир в кино, подпольно, переодевшись. Сидит и смотрит какую-то хню про трудовые подвиги. Как-только на экране показывают его самого, народ вскочил и заорал "Ура!!!" Ким Чен Ир сидит, довольный. Вдруг сосед сзади шепчет: "Вставай и кричи, или хочешь, чтобы тебя через этого придурка расстреляли?"
Изя Шнеерзон Показати IP 11 Січня 2012 18:19
Волынская "Фарионша" проклюнулась со своим полесским морализаторством. Госпожа училка, ксенофобия никогда не приводит к положительному эффекту. Из за таких как Вы депутатов Укр в одном месте. Искренне радуюсь тем, что у мойх детей НИКОГДА не будет таких училок.
antikommi до Изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 13:36
Хамство вочевидь єдина риса присутня усім гебреям.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 11 Січня 2012 23:13
Навіщо ви обрали собі таке псевдо? Євреї в україні давно українізувалися і розмовляють державною мовою, і лише деякі росіяни, в силу кардинальної відмінності артикуляційного апарату, а біше через внутрішні шовінізм, не здатні вивчити мову народу, який є титульним в нашій державі. Щодо ксенофобії - то за визначенням це страх або ненависть до іноземців, або до того, що дивне або чуже. Я себе вважаю вдома, а совкові росіяни - іноземці, що історично вважають мою поліську дому своєю. Це помилкове судження з їх боку. Ненависті у мене до них немає, але вони - іноземці, а тому мають поважати мою культуру. А щодо депутатів - їх обирали волиняни - господарі цієї землі (серед яких є значна кількість адекватних росіян, що теж вже наші по духу), а ви усіх нас одним махом звинувачуєте у тому, що ми є, живемо та розвиваємося. В таком разі у вас два варіанти: українська асиміляція (що, я так розумію для вас не прийнятне) і статус зайди- чужака, чим ви хизуєтесь. Що ж, лишайтесь з власним его й потайки мрійте про Москву, та МГУ для власних дітей. А заважатимете нам виховувати громадян - спілкуватимемося мовою закону.
Изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 10:27
"Фарионши". Ваш комент проявление абсолютной ограниченности селюка-полещука. Вам в голову не приходит, что я не живу в Украине. Мне не нужно, в отличии от вас, псевдо. Это мое настоящее имя. В 1972 году закончил ОШ №14 г.Луцка Относительно знаний Укр языка- в 9 классе занял 2 место на городской олимпиаде по укр языку.Сейчас не общаюсь на "мове", не обижайтесь-просто противно, слишком много г-на наделали национал-патриоты на эту тему. Убойное выражение "Євреї в україні давно українізувалися". Мой народ почти 2000 лет не имел собственного государства -язык и культуру сохранил без ваших истерик. Относительно "потайки мрійте про Москву, та МГУ для власних дітей"-я считаю это демонстрацией супер пупизма и архиэгоцентризма. В 1976 году, когда вы, г-жа "Фарион", закончили Луций пединститут наша семья покинула пределы Укр ССР. Мечтать о МГУ нет нужды, у меня, в отличии от вас, конвертируемый диплом универа Висконсина. А ЛГПИшный диплом учителя укр лит. принимают далеко не во всех Африканских странах. Я лично считаю-только когда из Украины перестанут убегать ее граждане-только тогда вы, г-жа "Фарион" будете иметь право на менторский тон. А своим псевдо вы не можете прикрыть вообще то туповатую суть журналиста из районой газеты Ст.Выжвы Предложенная вами укр. ассимиляция кроме смеха ничего не вызывает. Зачем она мне? кому она нужна вне пределов украины. По долгу работы мне приходится общаться с представителями укр. диаспоры. Молодежь старается не афишировать свое происхождение. Старшие иногда оденут вышиванку-не более. Поймите, ваша страна воспринимается как очень примитивная из которой все стремятся убежать. Я НЕ ЗНАЮ НИ ОДНОГО СЛУЧАЯ КОГДА КТО НИБУДЬ ИЗ НИХ ВЕРНУЛСЯ НА УКРАИНУ,
Изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 10:42
Вопрос к Влаентине Блиновой. Вы угрожаете "А заважатимете нам виховувати громадян - спілкуватимемося мовою закону". Вопрос -какого? Какой страны? Исковое заявление в суд подается по месту жительства ответчика. В суд какого города, какой страны вы собираетесь обращаться? Угроза-признак слабости депутата и педагога. Счастлив тем, что у моих детей не было подобных учителей, а у моих внуков и не будет.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 12 Січня 2012 11:34
Надзвичайно задоволена, що ви проживаєте за кордоном. Реагувати на ваші образи - не збираюсь. Ми, волиняки, зі скромним дипломом вчительського інституту в таких випадках просто кажемо: "Освіта розуму не вчить". Бажаю усіляких гараздів за кордоном, і ще одне, не отруюйте навколо себе простір, я вірила, вірю, й віритиму в УКРАЇНУ, і більше десятка поколінь моїх випускників теж у це вірить. Як не сумно це усвідомлювати окремим гебешним писакам на наших форумах.
Изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 12:29
Г-жа "Фарионн" вы врете... В вашей трудовой биографии всего 5 лет педстажа, из них фактически в школе 1 год. Биография ваша опубликована в интернете. Вас очень легко расшифровать и найти соответствующую информацию.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 12 Січня 2012 14:08
Комуністична софістика в дії. Якщо аргументи вичерпані - починаються образи, звинувачення у брехні - наступний крок - наклеп і жадана росправа. Ви Ізя - примітив, гебешники могли б підшукати вправнішого лизоблюда. Ач, прописали єфрейтора шрайбати на ВН, аби створювати позитивний для себе геополітичний фон. За це повага до редакторів сайту, читають вас запеклі друзі і бояться, це, між іншим, добре.
Для "Фарионши" Показати IP 12 Січня 2012 14:28
Очень интересно почитать официальные биографии депутатов. Ну, например депутат Вол обл совета Валентина Николаевна Блинова. Политориентация-«белосердечная». Чудеса уже в начале трудовой карьеры. По окончании школы в 1971 году сразу становится директором Дома Культуры на Львовщине. Как???? В Советское время без образования стать районной номенклатурою. Сказка!!! На селе эта должность очень неплохо оплачивалась - основная ставка-145 рб, плюс за совместительство еще пару копеек. Но это только начало чудес. Нашелся добрый человек и помог смазливой девчонке стать на чуть-чуть учителем в сельской школы (без педагогического образования!!!). Тем, кто не знаком с ленинской национальной политикой объясняю- это дает право на: автоматическое зачисление в пединститут без конкурса (СЕЛО ТРЕБУЕТ УЧИТЕЛЕЙ-ДОВЕРЕННЫХ ОСОБ ОБЩЕСТВА!!!), время обучения засчитывается в пед стаж. По окончании Луцкого пединститута уже дипломированный педагог аж целый учебный год работает, наверное в самом глухом селе Волыни - с.БОРКИ. Таким образом шустрая девочка за год фактической работы учителем «нарисовала» себе 5 лет пед стажа. Следующая карьерная ступенька-редакция Газеты «Сільські новини» Старовыжевского района. Журналист в то время, как и учитель, обязан работать на жестких принципах решений очередных съездов и пленумов, а должность зав отделом писем и массовой работы необходими связан со стукачеством. Раз в месяц подавалась в райотдел КГБ сводка о письмах и настроениях в районе. Сегодня ... - главный цензор региона став секретарем профильной гуманитарной комиссии. Для этого человека самая удобная позиция-реноме Волинской «Фарионши», а риторика «белосердечных» маскирует абсолютный цинізм.
изя Шнеерзон Показати IP 12 Січня 2012 14:32
"...створювати позитивний для себе геополітичний фон" -мания величия, региональный сайт и геополитика. Офонареть можно. Кстати но фактажу-не одного возражения.
1111 Показати IP 12 Січня 2012 20:12
От і чого сільрада з Луцька не заборонила ще й схід та південь України. Сторили б Луцьку державу заборонили б всі прапори крім луцького прапора. І це нічого що ми живемо на дотацію, тобто на подачку з держави, зате які ми були б горді, хоч і в порваних панталонах.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 12 Січня 2012 21:16
Ізя, Ізя, ви навіть не розумієте, про що я пишу. Україна, завдяки комінтернівським покручам, не має своєї геополітики. Мова йде за вашу московську геополітику. Щодо білосердечних - погоджуюсь, такі ж цинічні як і білоблакитні та кумачеві разом узяті. Але вони - мають більше шансів змінитися, хоч якось, натомість бригада януковичів зі "смортящімі" - тераріум з таракуртами, які симпатизують східному колосу на глиняних ногах. Щодо Блінової, не маю честі бути знайомою особисто, але, здається, ця жінка заслуговує на повагу.
Изя Шнеерзон Показати IP 13 Січня 2012 13:32
С географией у "Анжелы Романовны, депутата и педагога" явно проблеммы. ЗЕМЛЯ КРУГЛАЯ. На Земле есть восток и запад. Я живу на запад от Украины (разница во времени 7 часов). "Мова йде за вашу московську геополітику". Наша семье выехала из Укр ССР в 1976 году. Молодежь не знает,что тогда были очень серьезные проблеммы с "органами". Подав заявление ты становишся практически предателем. Давление было сумасшедшее. Сейчас живу Waynesboro, Georgia 30830 работаю в Burke County Airport. Нас в офисе 5 челове, четверо беженцы из СССР. Развлекуха в обед( у вас 7 часов вечера), смотреть новости Украины либо прикалываться на форумах в нете на местечковых сайтах. Ведутся аборигены как бобики.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 13 Січня 2012 15:14
Ми давно вийшли за межі тематики статті ВН. Чим ви, не задоволені? Визначіться: вас дратує українська мова, вас дратує українське полісся, вас дратує Україна, вас дратує українська політика але ви зависаєте на українських сайтах. Це ностальгія? вид підзаробляння в гб? власна обмеженість? (бо конструктиву у дописах мало). Хочете допомогти побудувати в Україні громадянське суспільство? чи загадити власними жовчними тезами чиїсь молоді мізки на догоду москві - спадкоємцю СРСР і совка? Думаю, вам треба визначитись з метою своєї діяльності на вн, тоді й дискусія можлива. Вкотре прошу не хамити. Мені здається доста образ у бік моєї держави. А то ще давайте поплюємо на дописи опонентів через монітор! Ви - втікач з СРСР. Значить щось таки вас не влаштовувало в червоній чумі. Я теж ненавиджу совок, ви - космополіт, я - поміркований націоналіст, але наші позиції мають бути логічними. Ви ж часто робите дописи у стилі "а баба яга проти!". Я б ніколи не писала і не тратила стільки часу на безперспективне переконування дорослої людини, якби це не читали мої учні. Я переживаю, що вони будуть думати як ви - і це найбільша шкода для молодого покоління, але й, водночас, вигода для геополітики сусідніх держав. Подумайте, Ізя, краще як змінити ситуацію на краще в державі, де лишилися ваші корені.
Изя Шнеерзон Показати IP 13 Січня 2012 17:01
"...вам треба визначитись з метою своєї діяльності на вн, тоді й дискусія можлива." О шма Исраель! Цель одна-развлекуха. Люди ходят в зоопарк посмотреть на обезьян. Мы сидим в офисе и смотрим "Новости" из Украины. Поверте очень смешно. Один только "5 канал" за 5 минут показывает про Укр больше гадости чем мы все вместе взятые за год. Большинство каналов имеет интернет версию, даже Новая Волынь. Быть в курсе очень легко. А выступления ваших местных руководителей-оборжаться можно. Каждый народ достоин того правителя которого имеет. Но скажу откровенно -вы уже надоели. Скучно -повторяетесь. Надо найти новый обьект для стеба.
Анжела Романівна, депутат і педагог До ІЗІ Показати IP 13 Січня 2012 22:12
А давайте так. Ну назбирались пара - друга невдах, що не зуміли себе реалізувати на батьківщині, та й покотили мити посуд до США, чи сидіти, та пити люру, що нагадує каву в Burke County Airport. А знаєте через що ваш "стьоб", через те, що не сприймають вас там як своїх, бо там - ви завжди люди другого сорту. Я, з чоловіком, в 90х мусила виживати, і зайнялася бізнесом, і тепер плювати хотіла на "омріяний рай офіціанта у США", кожного літа їздимо до іншої країни відпочивати. Минулого року були з дітьми у Німеччині, на весну - ідемо до Лондону. Я - успішна людина але ВДОМА! Я маю чверть ставки у у вузі. І Люблю УКРАЇНУ. А ви хто? Людина без роду й племені, ні собі, ні людям. І сопливо діареїте на ВН. Ну як вам такий стьоб?
депутату і педагогу. Показати IP 14 Січня 2012 15:15
Правильно Анжела Романівна. Ми давно вийшли за межі тематики статті ВН. А суть статті однакова, особисто я радив би Прокуратурі навіть не оскаржувати рішення міської ради в суді. Все одно таке тупориле рішення ніхто виконувати не буде і заборонити нічого не можливо. Спеціально і 1 і 9 травня буду ходити в червоному, при можливості із червоною символікою. Хай наші депутати мені доведуть що це не можна. Ха-ха=ха.
Анжела Романівна, депутат і педагог Показати IP 14 Січня 2012 21:04
Хотіла запропонувати ліки, але, відчуваю, що не лікар, та й хронічні хвороби не лікуються...
дурним педагогам. до Анжела Романівна, депутат і педагог Показати IP 16 Січня 2012 22:09
Дійсно Вам ліки не допоможуть. Запропонуйте депутатам Луцької сільради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus