USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Райони долучаться до формування списку доріг, які відремонтують цього року

8 Лютого 2018 17:04
На позачерговому засіданні Волинської обласної ради, яке відбулося 8 лютого, депутати затвердили бюджет області на 2018 рік. Цьому передувала клопітка робота, покликана передбачити всі можливі видатки, аби розроблений бюджет був максимально збалансованим. За перший місяць року без прийнятого бюджету, як наголосив голова облради Ігор Палиця, Волинь, своєю чергою, нічого не втратила.

Ігор Палиця відзначив, що над формування бюджету області на 2018 рік належно попрацювали депутати, зокрема під час бюджетних слухань.

«Я сподіваюся, що цей рік буде показовим для роботи бюджетної та інших комісій, щоби прийнятий бюджет був прозорим і збалансованим», – наголосив голова облради.

Він поділився, що зараз облрада почала працювати над оптимізацією навчальних закладів, адже статті витрат у різних школах, садочках області суттєво різняться.

«Витрати на одну дитину становлять від 20 до 100 тисяч у різних навчальних закладах, закупівля дров – від 300 до 1000 гривень, так само й торфу. Чи це корупція, чи безгосподарність, ми не знаємо. Ми самі приведемо це все в порядок, оптимізуємо так, як потрібно. Можливо, буде створено одне комунальне підприємство, вповноважене закуповувати (дрова, продукти та інші матеріали, – ВН) за найнижчими цінами для всіх, щоби не було такої корупції та різниці в цінах», – сказав Ігор Палиця.

Та додав: «Безумовно облдержадміністрації не подобається те, що ми починаємо вникати в усі ці речі, адже зазвичай ОДА подавала пропозиції, а депутати тільки голосували».

Окрім того, Ігор Палиця відзначив, що на сесії було прийнято важливе рішення про створення тимчасової спеціальної комісії, яка узгоджуватиме, разом із головами ОТГ, сільських, селищних та районних рад, перелік доріг, які потребують першочергового ремонту. Цей список комісія потім передасть облдержадміністрації для затвердження на рівні Києва.

«Цього року на дороги виділено більше 393 мільйонів гривень. Вони заплановані облдержадміністрацією на розподіл, але ОДА не залучала ні депутатів обласної ради, ні депутатів районних рад, ні представників ОТГ, не цікавилася, які в них проблеми, які дороги вони хочуть відремонтувати, а просто розподілила кошти й це рішення відправила на Київ. Адже Кабмін вирішив, що адміністрація затверджує перелік доріг, а обласна рада затверджує фінансовий напрямок цих доріг.

Тому ми ці кошти не розподілили на управління інфраструктури та туризму ОДА, а залишили в управлінні фінансів. Ми не дамо розпоряджатися їм цими грошима, поки вони не дослухаються до районних рад, селищних голів, голів ОТГ, населених пунктів, куди ці кошти першою чергою потрібно направляти. Ми попередили ОДА – або вони будуть слухати область, або їм нічого не вдасться», – зазначив Ігор Палиця й наголосив, що в цьому випадку ніхто не зможе «по-тихому вкрасти» кошти, передбачені на ремонт доріг.

Також голова облради розповів, що на наступній сесії депутати ділитимуть вільні залишки, тож на фінансову підтримку зможуть розраховувати, до прикладу, ОТГ. «Ми дослухатимемося до всіх», – резюмував голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 8 Лютого 2018 18:27
Весь Горохівський район після перевезення цукрового буряка на цукровий завод в Мар'янівці.
Полішук Показати IP 8 Лютого 2018 20:08
Ласкаво просимо проінспектувати дорогу з с. Секунь, що в Старовижівському районі до с. Журавлини.В рейсовому автобусі газові балони пообривало...15 км потрібно їхати годину, а то й більше.Повний абзац.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus