USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Райрада на Волині виступила проти наступу на українську

28 Травня 2012 15:15
Володимир-Волинська райрада висловила протест проти фактичного запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну.

Відповідне звернення депутати райради ухвалили під час позачергової сесії 28 травня, - повідомили у прес-службі облосередку «Свободи».

Проект рішення районної ради підготував депутат Павло Карпюк. Він наголосив на недопустимості можливого введення в Україні другої державної мови – російської, адже українська мова – це мова геніїв нашого народу Тараса Шевченка, Івана Франка, нашої славної землячки Лесі Українки. Він закликав колег до негайного реагування на подібні дії представників влади.
«Такі дії політичних сил проросійського спрямування викликають несприйняття та обурення громадян України, і зокрема, жителів Володимир-Волинського району. З метою недопущення дестабілізації ситуації в країні, вважаємо, що Володимир-Волинська районна рада, що представляє інтереси територіальної громади краю, зобов’язана невідкладно реагувати на подібні дії та рішення», – заявив він.
Після нетривалого обговорення проект звернення підтримали усі присутні на сесії депутати (29 із 42-х).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 28 Травня 2012 16:11
А де ці дибіли взяли що має вводитись друга державна - російська? В тому законі, за який ті вищепоставлені придурки друг другу морду били такого і близько не вказано! Читати не вміють, писати грамотно, слухати теж - проголосуйте за них повторно!
Лучанка до Лучанин Показати IP 29 Травня 2012 10:13
Це просто ти не далекоглядна людина і тому таке пишеш!!! Ще б ЛРР таким зайнялася, а не питаннями особистого характеру перймалася!!! А то тільки вміють,що говорити, а діло? Де діло? Тут реальний наступ на укр. млву і піар, більше піару ніж толку, але...треба щось робити, не сидіти склавши кулачки, але де ЛРР піде проти якщо там голова регіонал?!
Волинянин Показати IP 29 Травня 2012 07:18
Здурів депутат, якщо закликав до негайного реагування на подібні дії представників влади. Ні всі здуріли якщо підтримали таку охінею. І як це можна реагувати, не поаплодувати депутатам Верховної ради чи що? Чи можливо депутати райради голодування розпочнуть. Це не краще зайнятись своєю роботою яка входить до компетенції райради і зайнятись хоча б пошуками інвесторів для району а не лізти туди де не розбираєшся і не а свою компетенцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus