USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реконструкція МАПП «Ягодин» має стати флагманським проектом Мініфраструктури

14 Лютого 2022 12:59
Міністерство інфраструктури отримало повноваження щодо будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних пунктів пропуску через державний кордон. Серед митних пропусків є МАПП «Ягодин» на Волині.

Про це йдеться у постанові уряду від 10 лютого.

Зокрема, за місяць Державна митна служба та Державне агентство інфраструктурних проектів мають визначити перелік об’єктів нерухомого майна пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення Ягодин, Ужгород, Чоп, що передаються із сфери управління Держмитслужби до сфери управління Державного агентства інфраструктурних проектів з метою проведення будівельних робіт.

Коментуючи згадану постанову, міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що це рішення долучає до президентського проекту «Велике будівництво» прикордонну інфраструктуру, а саме міжнародні автомобільні пункти пропуску. Зокрема «Ягодин – Дорогуськ», «Ужгород – Вишнє – Нємецьке» та «Чоп – Захонь». Із трьох згаданих проектів, основним має стати реконструкція МАПП «Ягодин».

«Наш флагманський проект: модернізація та розбудова МАПП «Ягодин – Дорогуськ». Через нього здійснюється 40% усіх автомобільних вантажних перевезень в Україні. Нагадаю, що модернізація пунктів пропуску, підвищення їх пропускної спроможності – частина зобов’язань України у рамках домовленостей з нашими західними сусідами, зокрема Польщею. У нашої команди є відповідний управлінський досвід для того, щоб налагодити процеси модернізації автомобільних пунктів пропуску, створити комфортний простір для користувачів та нарешті розв’язати критичну проблему з чергами на українському кордоні», – пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2001-2023 роки. Він передбачає реконструкцію, модернізацію і технічне переоснащення понад 20 пунктів пропуску та будівництво 12 нових. На все це необхідно майже 9,9 млрд грн. Серед включених об’єктів – шість волинських пунктів пропуску, на які запланували 2,1 мільярда гривень. З них на МПП «Ягодин» запланували 302,2 мільйона гривень.

Читати ще: «Інтерсіті» до Варшави і розширення Ягодина: які перспективи транспортної інфраструктури Волині

На пункт пропуску уже закупили сканер для легкових автомобілів та систему відеоконтролю з функцією розпізнавання номерних знаків. Також визначили підрядника, який ремонтуватиме асфальтобетонне покриття на території митного пропуску.

Читати ще: Асфальт на «Ягодині» ремонтує за 80 млн фірма зі статутним капіталом 10 тис.

До слова, МПП «Ягодин» давно потребує розширення. Це питання актуалізовується й зовнішніми причинами: адже раніше Польща розробила проект розширення своєї частини пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» шляхом створення додаткових терміналів загальною площею 40 гектарів, дорожніх віадуків, а також будівництва третього мосту через річку Західний Буг. Загальна вартість проекту становить трохи більше як 255 млн євро, а очікуваний термін реалізації – до 2024 року. Під розширення митного пункту пропуску «Ягодин» треба виділити 9 гектарів землі.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Далекобійник Показати IP 14 Лютого 2022 18:39
Вважаю ,можна обійтися без розширення. Навіщо там ще ..надцять митних постів, в яких будуть дрімати тих же двоє митників. Якби люди справді займалися своєю роботою, а не х¥йнею, як з нашого так і з польського боку, ніяких колейок не було би. Регулярне вставляння пістонів в філейну частину несумлінних працівників переходу вже не ефективне. Треба звільнити всіх до прибиральниці і повторювати цю процедуру щоразу,як пропускна спроможність буде падати.
Олесь до Далекобійник Показати IP 15 Лютого 2022 07:58
Ти нерозуміеш .....придумують чортя шо і які проекти шоб гроші з казни вкрасти ...от і придумали ...їм пофіг твоя колейка аби тільки рубонути з бюджета і потім починаеться розбудова ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus