USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ремонт клубу та дитсадка, освітлення та нові дороги: чим живе невелике волинське село

23 Жовтня 2019 21:10
Ремонт сільського клубу, оновлення обладнання для школи, освітлення села та ремонт доріг – чи не найголовніші питання для мешканців села Ворончин Рожищенського району.

Населений пункт з візитом відвідав народний депутат України Вячеслав Рубльов, інформує пресслужба нардепа.

Гордість села – місцева школа. Її побудували у 2007 році. Тут лише першокласників аж 16. Директор школи Катерина Демчук зазначає, що така кількість першачків для сільського навчального закладу досить багато. Вчителі тут сподіваються, що програма «нова українська школа» буде розроблена не тільки для учнів перших класів, а й для інших школярів.

А місцевий садочок облаштували силами батьків та сільської ради. Він розташований у пристосованому приміщенні і працює пів дня.

«Ми спочатку планували дитсадок облаштувати в шкільному крилі. Але пізніше вирішили, що дітям потрібне інше приміщення. Тож вирішили це зробити в будинку по сусідству», – розповів сільський голова Микола Касянчук.
Микола Касянчук – голововує сільрадою ще з 2002 року. Знає усе: від статистики народжуваності в сільраді, до вартості проекту нового дитсадка. Розповідає: зараз місцевий ДНЗ відвідують 18 дітей. А загалом малят дошкільного віку в селі аж 60, хоча раніше було і 80 діток. В дитсадку працює одна група короткотривалого перебування. Місцеві вихователі ж мріють про нове приміщення дитсадка, тож ще у 2015 році зробили проектно-кошторисну документацію. Вартував проект на той час 4,5 мільйона гривень. Щоправда, тепер, зізнається завідувачка дитсадка Руслана Панасюк, дитсадок вартуватиме близько 8 мільйонів.

У селі власними коштами ремонтують місцевий клуб. Сільський голова Микола Касянчук показує: останній ремонт робили у 80-х роках – тоді ж як його й збудували. Зараз у величезному приміщенні пофарбували підлогу, планують замінювати освітлення. На часі – заміна вікон та дверей, бо останні, каже, уже мало не зігнили.

«Я працюю над тим, аби ваша сільська рада отримала гроші на заміну вікон і дверей, – зазначає народний депутат Вячеслав Рубльов. – Дуже добре, коли при невеликих надходженнях до сільської казни, в Ворончині стільки вже зроблено. Таким сільським радам хочеться допомогти, бо розумієш, що вони використають на потреби громади усе до копійки».

В сільського голови планів ще багато: хоче освітити вулицю в сусідньому селі Студині, поремонтувати польову дорогу до іншого села Береськ. Сподівається, що з підтримкою народного депутата втілити задуми щодо розвитку Ворончинської сільради в життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus