USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Різниця вражає: які тролейбуси і за скільки купує Луцьк та інші міста

2 Квітня 2018 15:00
У Луцьку порівняли швейцарські тролейбуси Hess із тим, що купують у Житомирі, Тернополі та Рівному. Як виявилось, ціна, за яку Луцьку вдасться придбати швейцарські тролейбуси Hess є більш, ніж привабливою.

Про це написав у Фейсбуці радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та обґрунтував, навівши витрати на придбання тролейбуси в інших містах України.

«Протягом останнього тижня на адресу міської влади лунало багато критики від "експертів" різного розливу, починаючи від окремих "журналістів" і закінчуючи нардепами щодо придбання тролейбусів зі Швейцарії, їх ціни, технічних характеристик і іншого. Журналісти 12 каналу навіть порахували, що тролейбуси можна купити за 260 тис. грн.

Хочу довести до лучан інформацію по придбанню тролейбусів з інших обласних центрів України», - пише Ігор Поліщук.

Він нагадує, що довгобазні, комфортні, з автономним ходом, якісні тролейбуси марки Hess AG 1997 р.в. обійдуться нашому місту до 900 тис. грн. (разом з доставкою і іншими витратами). Та порівнює з нещодавніми витратами на тролейбуси в інших обласних центрах.

1. Місто Чернівці придбало короткобазний тролейбус Skoda 14Tr 1989 р.в. за 930 000 грн., довгобазний Skoda 15Tr 2001 р.в. за 1 500 000 грн., короткобазні Skoda 21Tr 2001 р.в. - 2003 р.в. за 1 300 000 грн.

2. Місто Житомир придбало короткобазний Skoda 14Tr 1988 р.в. за 1 000 000 грн.

3. Місто Тернопіль придбало довгобазний Skoda 15Tr за 714195 грн.

4. Місто Рівне придбало короткобазні Skoda 14Tr за 1987-200 р.в. від 630 000 до 700 000 грн.
Ігор Поліщук зазначає, що тролейбуси вищевказаних моделей не йдуть у жодне порівняння з тролейбусами Hess AG, які є набагато якіснішими, мають атономний хід, обладнані алюмінієвими елементами і ін.
«Ознайомившись з цим порівнянням, стає зрозуміло, що критика з приводу придбання б/в тролейбусів та їх ціни абсолютно необгрунтована, а ціна, за яку нам вдасться придбати швейцарські Hess'и є більш, ніж привабливою», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
скептик Показати IP 2 Квітня 2018 15:13
треба купити пару тролейбусів і запустити на лінію. тоді буде про що дискутувати
Андрій Показати IP 2 Квітня 2018 15:45
Але на Шкоду певно запчастини можна найти, а на той Хес де шукати? Може, запчастини будуть дорожчі від самого тролейбуса? Думаю з Китаю теж можна купляти недорогі тролейбуси, але хто це буде ремонтувати? Дядя вася з ДЕпо тільки молотком може махати. Вже на стоянці гниють старі буси Богдани, куплені Шибою, які ніхто вже і не поремонтує.
Незрозумів до Андрій Показати IP 2 Квітня 2018 23:23
Ви самі собі заперечуєте. Ви сказали спочатку - де шукати на Хесс запчастини. А в кінці кажете, що стоять старі буси Богдани, які ніхто вже не поремонтує. Так у нас завод Богдан в місті, і що? Де запчастини? Чого не ремонтують? Діло в бажанні, а не в наявності запчастин.
Фатит Показати IP 2 Квітня 2018 17:21
Нація без майбутнього. До прогресу веде виробництво, а не збирання ла*на. Краще б свій хай і поступається в чомусь, але наступний буде кращім., А так бананова країна.
Viking до Фатит Показати IP 2 Квітня 2018 19:23
Добре знаю що таке "Богдан" і його продукція, деякі запчастини в них з російської педерації (мотори), та й з таким менеджментом і виробничою базою підприємства чекати якісних змін зовсім не варто. Цей завод в Луцьку "скорее мёртв, нежели жив", не може заробити навіть на виплату зарплати працівникам, куди вже до модернізації та прогресу. Можливо, що він існує для відмивання та полоскання коштів його власників, тому і розвалюється, бо для виготовлення продукції його навіть і не планували використовувати.
Лучанка Показати IP 2 Квітня 2018 17:23
Як можуть бути комфортним та якісними тролейбуси, яким більше 20 років!
Бувший працівник авт Показати IP 2 Квітня 2018 21:53
Неприємно читати, коли деякі представники Луцько\ влади обливають брудом Луцький автозавод! Можливо зараз автозавод переживає не найкращі часи, але необхідно згадати(це було при теперешніх власниках автозаводу), коли місто жило за рахунок відрахувань з автозаводу. Розумію, що це політика, але порядність ще ніхто не відміняв. Звертаюсь до Пуца В.В. - згадайте скільки доброго і корисного для депо зробив автозавод!? Як ви зараз будете обходитись без заводського електронщика та певматика? Стидно і прикро за вас. Зупиніться. ВІзміть приклад зі Львовського мера Садового, почитайте,які нові тролейбуси і автобуси він закуповує, якого виробника. Для тих хто не знає _ Львівський виробник. Для міської влади - по прикладу Одеси, Кременчуга, інших міст - працюйте з ЄБРР! За свої кошти - купляйте по декілька нових тролейбусів в рік! Можливо необхідно закупити деяку кільксть б/в тролейбусів - в свій час Польські тролейбуси дуже позитивну роль зіграли по наповненню маршрутів. Да і зараз із 40 тролейбусів, які виєзжають на маршрути - 20 польських тролейбусів. Я особисто проти "гармошок" - рахую,що вони для Луцька економічно не вигідні. НЕобхідно відмітити, що самі надійні в експлуатації в депо - це тролейбуси Т501 виробництва Луцького автозавода!!!
До Viking Показати IP 2 Квітня 2018 22:07
Такого дурня та д*біла я ще не чув. ТИ був хоча б раз на автозаводі? ти був на ньому до 2000 року і зараз. Попитай у людей і рота закрий, бо іноді краще жувати, ніж говорити.
Viking до До Viking Показати IP 3 Квітня 2018 22:17
Ду**нь і д**іл ти та всі твої родичі. Я на заводі працював ще минулого року. Робота - казка , зарплата раз на 2-3 місяці , матеріальна база стрімко наближається до нуля. Автобуси та тролейбуси складають в цехах , в яких під час дощу - водопади з дахів. Управління заводом - повна совдепія з радянських часів. Сам бачив новий з цеху автобус з вже подертим корпусом, в іншого , що виїхав з цеху - ручайковий ремінь пищав як скажена собака. Це завод ??? На мою думку - це колгоспна конюшня. Одним словом - якщо не можуть какати , то нехай не мучать попу.
Читач Показати IP 3 Квітня 2018 09:34
В України єдина карма - хай робиться бодай щось, бо іншого альтернативного не буде нічого. Але якщо не будуть закуплені ці 10 тролейбусів, то лучани будуть взагалі без тролейбусів.
Олег Показати IP 20 Грудня 2018 20:47
От пишу зараз дипломну і не можу поняти, чому не купити нових тролейбусів? Да в 4 рази дорожчі, але й і відїздять до 30 років, а якщо встановити додаткові акб, то й можна в мережу маршрутів підключити ближні села...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus