USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Звинувачувати нас, що ми всі вороги України, – безглуздо»: у Луцькраді владика став на захист УПЦ МП

30 Листопада 2022 12:58
Під час голосування питання про звернення Луцької міськради щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні до міськради прийшов представник Волинської єпархії владика Афанасій, який став на захист УПЦ.

«Дозвольте розповісти про діяльність та позицію Волинської єпархії УПЦ в сучасних умовах війни, геноциду українського народу та загрозу територіальній цілісності, яка відбувається зі сторони РФ. Хрестова церква – це живий механізм. Агресію, яка сталася щодо України від Росії, в перший же день осудив митрополит Онуфрій. Кожен храм Волинської єпархії зноситься на перемогу України», – відзначив представник УПЦ.

Він також зазначив, що Волинська єпархія волонтерським шляхом допомагає кожній українській області, яка постраждала від війни (302 тонни допомоги; 1,6 млн грн). Надається допомога і переселенцям, а також бійцям ЗСУ та теробороні – це 5 млн 250 тис. грн.

Читати ще: «Зрадники, які пропихають русскій мір»: луцькі депутати закликають заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

«Після собору 27 травня позиція УПЦ стала чіткою. Було зазначено, що жодного зв’язку Київської митрополії з РПЦ немає. Кожен представник УПЦ відповідає сам за себе, кожен колабораціоніст має бути покараний. А звинувачувати нас, що ми всі – вороги української держави, безглуздо. Я сам служив в ЗСУ, де присягав на вірність народові України. Серед захисників України є і наші віряни, які віддають свої життя. Ми будемо молитися за перемогу нашої держави та повернення усіх територій. Діяльність патріарха РПЦ засуджена УПЦ», – сказав владика Афанасій.

Однак депутати відзначили, що на Волині були яскраві приклади зневаги до української держави від представників УПЦ. Тож в підсумку звернення щодо заборони УПЦ МП в Україні підтримали.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Владлен Ілларіонович Показати IP 30 Листопада 2022 13:14
Та не всі, але в наш час ризикувати безрозсудно
ВІРУС Показати IP 30 Листопада 2022 13:28
ТАК НЕ ЦЕРКВА НАС ПРИВЕЛА ДО ТРАГЕДІЇ.ХОЧА НОСИК ТАКОЖ В ПУХУ.....БО БЛАГОСЛОВЛЯЛА ВСІХ РЕЗИДЕНТІВ....
Іван Показати IP 30 Листопада 2022 13:41
ага. а на території їхньої церкви запарковані авто на російських номерах
Пописько Показати IP 30 Листопада 2022 13:55
Бреше !в нього звання кацапське є!
скептик Показати IP 30 Листопада 2022 13:55
а публічно засудити агресію парашки і підтримку тої агресії кирюхою слабо ?
Читач Показати IP 30 Листопада 2022 14:32
Слова, слова, слова... А на ділі - зовсім інше. Руський мір - це маніпуляції. Досить його терпіти в усіх проявах. Якби не 24 лютого, то руська церква і надалі б бісилася і каламутила людей! А що заважає об'єднатись з українською церквою ??? Бог один, а тому в Україні має бути одна об'єднана українська церква.
Інопланетянин Показати IP 30 Листопада 2022 14:38
Кожен хвалить своє боло.. бізнес.
Макс Показати IP 30 Листопада 2022 14:39
Слава ФСБ !!!
Анонім Показати IP 30 Листопада 2022 14:48
кожен священник упц мп/фсб - ворог українців. або ми їх відправимо на московію, або вони нас знищать. вибір за кожним з нас.
Ура Показати IP 30 Листопада 2022 14:52
Яка проблема? Бог один! Служи в церкві, але не під прапором МП. Що ще має статись в країні, щоб нарешті були зірвані погони під рясами??? Чому я, українка, не можу зайти і поставити свічку в Почаєві? Чому мене питають, чи я точно цілую руку попа МП ? Онуфрій засудив…. Бла… бла….бла…. Будьмо чесними!!! Кожного попа церкви УПЦ МП благословляє кіріл, миро йде з московії, гроші відправляються теж до москви ( за ці гроші, що журтвують прихожани, виготовляються зброя, яка вбиває наших дітей !) Хоча б загугліть і прочитайте ( Вікіпедія вам в поміч)
Нерви до Ура Показати IP 30 Листопада 2022 16:45
Мої нерви не витримують, яка нечисть ще може «мін усувати « адекватні коментарі??? Мінусують коментарі, які не подобаються московитами! Жах!!!Горіти вам в пеклі, чорти московські!!!
Ігор луцький Показати IP 30 Листопада 2022 18:24
І онуфрій член синода рпц.Не получилось депутатам навішати лапши.
Факт Показати IP 30 Листопада 2022 18:44
Цікавий факт Хтось знає хоч одного священника-капелана УПЦ МП? МВС України заборонило залучати священників УПЦ (МП) до капеланської служби. Це була не тільки думка МВС, а й думка Міністерства культури, Міністерства юстиції. Це узгоджується відповідно до наказу, в якому йдеться «не допускаються священники, духовні центри яких знаходяться на території країни-агресора». Московські попи і не бажають йти на капеланську службу, їм комфортніше в теплій постелі з молодими 17-річними хлопчиками розважатись ( а потім стверджувати, що хлопчиків в постель «підкинули»)
Олександр до Факт Показати IP 1 Грудня 2022 14:07
Олександр Мазурак
Богдан Показати IP 30 Листопада 2022 21:56
Під прикриттям московської церкви вони прийдуть і будуть гвалтувати жінок і дітей
Богдан Показати IP 30 Листопада 2022 22:26
Жити не можете без московського патріархату, то їдьте в Московію
Ого Показати IP 1 Грудня 2022 07:19
Судячи з коментарів, кількість неадекватів без розуму, але переповнений жовчю ненависті, зашкалює.
моральний кодекс РПЦ Показати IP 1 Грудня 2022 12:00
православіє прєлюбодєяніє мужеложество рукоблудіє
Анонім Показати IP 1 Грудня 2022 12:52
адепти московської церкви як мінімум грають роль корисних ідіотів для кремля, а є й завербовані агенти, сподіваюсь СБУ їх тримає на контролі і прослуховує. А взагальному це біда, що в Україні є багато любителів середньовічних обрядів.
Лучанин до Анонім Показати IP 1 Грудня 2022 17:32
А в ПЦУ чи у Греко-католиків які обряди? Сучасні чи як? Зазвичай закиди до церков роблять ті, хто туди ходить тільки на Великдень, тобто ті, кому церква, при тому, будь-яка чи ПЦУ чи УПЦ чи Католицька не має в житті ніякого значення.
Миколай до Лучанин Показати IP 2 Грудня 2022 01:35
Гаразд, давайте навіть зробимо вигляд, що небездоганність ієрархії УПЦ турбує зазвичай невіруючих і неходячих (в церкву). Таким чином до чудових віруючих й просвітлених у релігійних питаннях людей претензії виставляють такі, хто певним чином не дотягує до їх рівня, ба більше, систематично хоче їх повчати й опустити до свого. Ми народ, а не канонічна територія. І поки є ризик інтеграції в російський світ, моя держава мусить лікуватись від цієї зарази, так вже вийшло, що багато хто з УПЦ не проти триєбинства. Перестануть розмивати культурне різноманіття українців - відчепляться від них ті "нечестиві". Якщо для того щоб Україна залишилась державою, а не стала територією, потрібно щоб людям заборонили одну чи декілька релігійних організацій, то це не така вже й велика плата за те, щоб для москалів тут не було сприятливого середовища своєї пропаганди. Менше вбитих, скалічених, більше незґвалтованих, чудово ж. А тим, чиє спасіння душі полягає у духовній єдності з московитами навряд чи вийде в повній мірі заборонити підпільно й непомітно для інших служити в своїй спільноті, хоча якщо хочемо життя нащадкам, то маємо розірвати ще більше паралелей з кацапами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus