USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Роботу оцінять не клоуни в президії, а виборці», – депутати Луцькради про відкликання

11 Липня 2017 16:53
Депутати Луцької міської ради, яких хочуть відкликати представники політсили БПП «Солідарність», кажуть, що для цього, відповідно до чинного законодавства, немає жодної підстави. А про їхню роботу повинні судити виборці, які їх обирали, а не «клоуни, які сиділи на зборах в президії та в житті нічого по суті не зробили».

10 липня ввечері окремі ЗМІ поширили інформацію про те, що буцімто відбулись збори громадян, які хочуть ініціювати відкликання депутатів міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.

Депутат Олександр Козлюк каже, що це все зроблено підло, цинічно і низько. Адже цим самим ініціатори зборів зрадили інтереси лучан.

«Відповідно до законодавства, я як представник інтересів громади свого виборчого округу зобов’язаний захищати їхні інтереси, виконувати доручення у межах своїх повноважень. У мене немає партійного квитка, нікому з високопоставлених партійних вождів я не давав жодних обіцянок. У своїй діяльності я керувався інтересами громади та жодним чином не зрадив їх», - каже Олександр Козлюк.

Та додав, що право відкликати депутата мають виключно лучани, а не партійні боси, які «сиділи в президії та надиктовували присутнім певні моменти за певні винагороди він «Континіуму»: «Тих людей, яких вони зібрали за 500 гривень, це теж можна розцінювати як підкуп виборців», - каже депутат.

Існує 3 основні підстави для відкликання депутата: порушення положення Конституції, законів, що встановлені судом; пропуск більше половини засідань профільних комісій і сесій; невідповідність практичної діяльності депутата основним принципам його передвиборчої програми.

Проте, жоден з цих пунктів депутат Козлюк, з його слів, не порушив – він відвідує близько 95% усіх пленарних засідань та комісій; обіцянки, які давав в передвиборчій програмі, він виконує, а про свою діяльність звітує перед виборцями як через ЗМІ, так і під час особистих зустрічей з громадою, які він організовує ледь не кожного місяця.

Що стосується прийняття депутатами рішень, які оскаржені судом, то це, зі слів Олександра Козлюка, практика, яка, на жаль, є звичною в діяльності органу місцевого самоврядування. «Ще при покійному Миколі Романюку були рішення судів, де депутати голосували за ті чи інші питання, а їх потім скасовував суд. І той самий пан Артем Запотоцький теж голосував», - пояснює депутат.

Також обранець громади зауважує, що в той час, як на всеукраїнському рівні є серйозний конфлікт між очільником БПП Петром Порошенком та керівником «Самопомочі» Андрієм Садовим, то у Луцьку ці дві партії скооперувались. На думку депутата Козлюка, зроблено це з метою рейдерського захоплення влади у місті під егідою та за допомогою фінансової підтримки олігархічної групи «Континіум».

«Покійний Микола Ярославович запрошував нас з Євгенієм Ткачуком, щоб ми взяли участь. І це ми, фактично, та Микола Романюк зробили рейтинг БПП. А нас будуть відкликати партійці, які не пройшли в раду і з трибуни розповідають, які ми нехороші? Це я нехороший, бо половину свого округу заасфальтував, фактично весь округ освітив? Це я не виконую зобов’язань перед мешканцями?», - каже Олександр Козлюк.

Також у депутата є сумніви щодо правомочності таких дій. Зокрема, законодавство вимагає, аби за 2 дні перед такими зборами про них повідомили у ЗМІ і депутат, якого хочуть відкликати, має право бути присутнім на таких зборах. Проте, зі слів Олександр Козлюка, крім того, що жодних повідомлень не було, а збори були закритими та відбувались на території Луцького автомобільного заводу, на захід «зігнали» частину зміни робітників підприємства.

«Як так? Меншість не може диктувати умови більшості. Я хочу, аби містом керували фахівці, а не невідомо-хто. Вона (Юлія Вусенко, екс-секретар міської ради, - ред.) буде керувати містом? Так, Микола Романюк свого часу керував. Але вони – не зможуть», – каже депутат.

Депутат Євгеній Ткачук розповідає, що про дану ситуацію дізнався «зі ЗМІ, підконтрольних Володимиру Гунчику». Жодних повідомлень в засобах масової інформації про анонс заходу, як цього вимагає законодавство, він не бачив. Та додав, що причини відкликання сміховинні. Адже за минулої каденції не раз було так, що депутати голосували за прийняття рішень, які згодом скасовував суд. Жодних законних підстав для відкликання безпартійний депутатів Євгеній Ткачук не бачить, адже справно відвідує сесії та комісії і за 7 років пропустив лише декілька засідань.

«Збори відбулись на закритому підприємстві, де діє пропускна система. Це - нехтування правами людей. Я із з задоволенням хотів би подивитись в очі тим, хто голосували за таке рішення. Запрошую цих щурів на ЛПЗ і люди, які мене обирали, хай скажуть їм, чи задоволені вони своїм депутатом, чи ні», - заявив обранець громади, якого вже не першу каденцію обирають в міську раду лучани.

Зауважимо, що під час місцевих виборів з 42 округів 41 виграли представники УКРОПу, і лише на одному окрузі впевнено переміг представник БПП – Євгеній Ткачук (окург на ЛПЗ). Також депутат заявив, що вже вкотре переконався, що покинувши БПП «Солідарність», він зробив правильний крок.

«Де обіцяне закінчення війни та виконання інших обіцянок? Я ще коли балотувався в 2015 році, то мені люди казали, що вони проти того, що ти в цій партії. Я в себе на окрузі взяв більший відсоток, ніж партія загалом по місту. То хто кого «підтягнув»?, - каже Ткачук.

На його думку, «Континіум» та Гунчик хочуть ініціювати відкликання, аби мікрорайон залишився без депутата, який міг би представляти інтереси лучан у міській раді. Та й сам процес відбувається не без фінансової підтримки зацікавлених осіб: «Є чітка інформація про те, що людям роздають гроші. Я думаю, правоохоронні органи дадуть цьому оцінку».

Свого часу, як каже обранець громади, «партійні лідери, які сиділи і соплі жували» просили його, щоб він сам вийшов з партії і до нього не буде жодних претензій. Проте, часи змінились, і за фінансового вливання «Континіуму» почалися спроби завести в раду людей, наступних за партійним списком – а це екс-заступник міського голови, помічник нардепа Ігоря Лапіна Юрій Моклиця та ще один його помічник Олександр Ніколайчук, які, зі слів Ткачука, «хочуть остаточно розграбувати місто».

«Мою роботу мають оцінювати не ці клоуни, які сиділи вчора на зборах в президії, які в житті, мабуть, нічого по суті не зробили, а люди, які мене обирали на окрузі», - підсумував Євгеній Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 11 Липня 2017 17:12
Я проти відкликання окремих депутатів. А от за відкликання абсолютно всіх - руками і ногами. Що зроблено для лучан? Я вже не питаю чого хорошого зроблено.
Тата до Лучанин Показати IP 12 Липня 2017 00:28
Ти очі відкрий і подивися, скільки зроблено! У Луцьку тільки два роки як справжні депутати з'явилися! Страшно просто подумати, скільки можна було зробити ще до 2015року! Але ж просто безсовісно крали! а тепер видно що захищають інтереси людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus