USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія депортувала 230 тис. дітей з метою знищити націю, – Україна в ООН

26 Травня 2022 08:33
Країна-агресор примусово вивезла до себе 230 тисяч українських дітей. Росія це робить для того, щоб знищити націю.

Загалом Росія вже депортувала понад 1,4 мільйона українців. Про це заявив радник постпредства України при ООН Сергій Дворник під час засідання Радбезу 25 травня, пише 24 канал.

«Викрадення щонайменше 230 тисяч українських дітей в числі 1,4 мільйона громадян України, насильно депортованих до Росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», – наголосив Дворник.

Радник розповів, що внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів українських міст загинули десятки тисяч мирних жителів та багато зазнали поранення.

Мільйони громадян були змушені покинути свої домівки. Багато з них російські окупанти зруйнували повністю. Людей, що повністю втратили житло, налічується майже 220 тисяч.

Від війни змушені були тікати щонайменше 14,5 мільйона людей, серед них – 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами, а 6,5 мільйона виїхали з України як біженці.

«Ми не сумніваємося, що в російських воєнних стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни. Так само як і продовольча криза», – каже Сергій Дворник.

Радник України при ООН додає, що росіяни не врахували один важливий фактор. Країна-агресор недооцінила сусідів та друзів України, які не припиняють допомагати біженцям і переселенцям.

За словами Дворника, Росія цілеспрямовано нападає на українське цивільне населення. Це є їхньою воєнною стратегією в стилі нацизму.

Серед злочинів, що Росія цинічно чинить в Україні є: вбивства, тортури, незаконні затримання, депортація, позбавлення прав власності, напади на цивільних, конфіскація зерна в місцевих, пограбування та інше.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що російські терористи вивезли у свою країну понад 232 тисячі українських дітей.

Більш ніж 2 тисячі неповнолітніх або втратили батьків, або їх з ними примусово розлучили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus