USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія готова покинути ЗАЕС в обмін на транзит нафти і газу через Україну, – росЗМІ

2 Грудня 2022 19:45
Росія готова покинути територію окупованої Запорізької атомної електростанції в обмін на безперебійний транзит нафти і газу через Україну.

Про це пише «Медуза» з посиланням на джерела, близькі до Кремля та уряду Росії, які говорили на умовах анонімності, передає УП.

Джерела стверджують, що РФ готова піти із Запорізької АЕС, однак не планує повністю залишати Запорізьку область. Видання повідомляє, що Кремль планує передати АЕС або українській владі, або МАГАТЕ.

Читати ще: Окупанти готуються до відступу у Запорізькій області, – Генштаб

За їхніми словами, в обмін на виведення військ з АЕС російська влада розраховує отримати гарантії безперебійного транзиту нафти і газу територією України. Співрозмовники стверджують, що і в Кремлі, і в уряді «є готовність до угоди», оскільки «качати і продавати нафту і газ дуже важливо для російського бюджету».

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков у коментарі «Медузі» відкинув можливість такої угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus