USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росія погрожує, що постачання зброї Україні може перерости у ядерну війну

12 Травня 2022 14:13
Накачування країнами НАТО України зброєю підвищують можливість переходу в повноцінну ядерну війну, заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Про це йдеться у Telegram політика, пише Українська правда.

"У порядок денний щосили намагаються включити тезу про те, що Росія лякає світ ядерним конфліктом. В умовах розв'язаної західними країнами proxy war з Росією хочу гранично ясно ще раз артикулювати й так очевидні всім розумним людям речі:

1. Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання західної техніки, відправлення найманців та проведення навчань країн Альянсу біля наших кордонів підвищують ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з Росією.

2. Такий конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну".

3. Це буде катастрофічним для всіх сценарієм", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Медведєв також радить світовим лідерам "думати про наслідки і не захлинутися слиною у русофобії".

Читати ще: Путін хоче ввести воєнний стан в РФ й почати війну у Придністров’ї, – розвідка США

Зауважимо, на думку очільниці національної розвідки США Евріл Гейнс, російський президент Володимир Путін готовий застосувати тактичну ядерну зброю на території України, якщо поразку його військ в Україні неможливо буде приховати.

Читати ще: США не лишать Україну наодинці у разі ядерного удару, – Нулланд

За даними видання Financial Times, західні уряди вже сумніваються в готовності Росії до ядерної ескалації, а тому пришвидшили постачання важкого озброєння в Україну.

Керівництво Північноатлантичного альянсу не має даних, що Росія готує ядерний удар по Україні. Директор ЦРУ Вільям Бернз так само заявив про відсутність наочних доказів підготовки ядерного удару по Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 12 Травня 2022 14:51
Бурий проснувся
скептик Показати IP 12 Травня 2022 14:58
пуйло і муйло - два ох""вших карлика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus