USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Росія сповільнила наступ через власні невдачі, а не заради цивільних, – британська розвідка

26 Серпня 2022 22:41
Розвідка Великої Британії називає зумисною дезінформацією заяву міністра оборони РФ про те, що Росія нібито як "жест доброї волі" сповільнила воєнну кампанію, аби зменшити кількість жертв серед цивільного населення.

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться в огляді розвідки про війну в Україні за 26 серпня.

"Це майже точно зумисна дезінформація. Російський наступ забуксував через низьку ефективність російських підрозділів та запеклий спротив українців. Російські сили в Україні вже не раз не вкладалися у часові рамки, визначені для операцій. З високою ймовірністю, Шойгу та президент Путін звільнили щонайменш шістьох генералів за те, що вони не змогли забезпечити швидше просування", – зауважили у британській розвідці.

Читати ще: Резніков очікує на хороші новини з фронту до кінця року

В огляді пригадали також удар РФ "Іскандером" по станції Чаплине на Дніпропетровщині у День Незалежності, що поцілив у пасажирський потяг та цивільні авто, внаслідок чого загинуло 25 осіб.

Читати ще: Пів року війни Росії проти України у 10 цифрах

"Це демонструє, що Росія готова допускати побічні жертви, якщо бачить військову перевагу у тому, щоб завдати ракетний чи артилерійський удар", – зазначає розвідка Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus