USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія вивезла з Чехії всіх видворених дипломатів

31 Травня 2021 23:12
МЗС Чехії підтвердило виконання російською стороною вимоги про скорочення штату дипломатів і технічного персоналу посольства РФ.

Про це повідомляє Міжнародне празьке радіо, передає Укрінформ.

Як зазначається, другий літак з працівниками російського посольства і членами їхніх сімей вилетів з Праги до Москви 31 травня о 16 годині 40 хвилин за місцевим часом.

«Нині у дипломатичному представництві РФ у чеській столиці залишилися 7 дипломатів і 25 адміністративно-технічних працівників. Захід має взаємний обов’язковий характер. У чеському посольстві у Москві залишилася така ж кількість дипломатичних і недипломатичних співробітників», – ідеться в публікації.

Як повідомлялося, частина російських дипломатів і інших працівників посольства РФ у Празі відбули на батьківщину 29 травня. Загалом Чехію мали залишити 63 працівники російського посольства.

Скорочення штату дипломатів і адміністративних працівників посольства РФ у Чехії пов’язане зі скандалом навколо вибухів на військових складах у селищі Врбетіце у 2014 році. За даними чеської контррозвідки, до цього причетні агенти російської спецслужби ГРУ.

Читати ще: В операції з підриву складів у Чехії брали участь шість офіцерів ГРУ. Розслідування

У квітні Чехія вислала 18 співробітників посольства РФ. Росія натомість вислала 20 чеських дипломатів і працівників посольства у Москві.

Після цього сторони вирішили привести чисельність дипмісій до паритету: по 7 дипломатів і 25 адміністративно-технічних працівників, а також 19 осіб, працевлаштованих на місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus